Ceasul cu lichid demonstrează cu adevărat expresia „timpul se scurge”

0
448

Dacă până acum ceasurile mecanice şi cele automatice au revoluţionat întreaga piaţă de astfel de accesorii, se pare că acum a sosit vremea să aibă un nou competitor, mai exact ceasul cu lichid. Dezvoltat de ceva timp, ceasul cu lichid începe să devină din ce în ce mai apreciat de pasionaţi, asta datorită modului său de a interacţiona cu ochii privitorului. În comparaţie cu ceasurile clasice, acesta afişează în timp real prin intermedul unui lichid, ora exactă. De acum expresia ”timpul se scurge” nu va mai fi doar o expresie, întrucât dezvoltatorii Damjan Stankovic şi Marko Pavlovic au avut grijă să lanseze un ceas cu lichid, denumit şi Rhei.

Ceasul cu lichid demonstrează cu adevărat expresia „timpul se scurge”

Publicată de TouchNews.ro pe Luni, 19 octombrie 2015

Ceasul reprezintă un principiu electromecanic și are un display cu lichid, mai exact un ferofluid ce poate fi magnetizat în prezenţa unui câmp magnetic. Conform specialiştilor, ceasul nu este foarte greu de conceput, însă sunt anumite elemente ce nu ne-au fost prezentate, întocmai ca totul să rămână un mister pentru cei curioşi. Întorcându-mă la ferofluid, ţin să menţionez că lichidul are în compoziţia sa un element magnetic, care în conflict cu un material acesta îşi schimbă poziţia, putând chiar cu puţină imaginaţie să fie transformat în cifre sau litere.

Ceasul cu lichid demonstrează cu adevărat expresia „timpul se scurge”

Publicată de TouchNews.ro pe Luni, 19 octombrie 2015

Cercetătorii speră că acest ceas să ne mai facă să uităm de smartwatch-uri şi smartphone-uri, fiind un produs situat la graniţa dintre analog şi digital, împrumutând elemente din ambele părţi. Din păcate la momentul de faţă nu avem informaţii despre data de lansare a acestuia sau despre preţul pe care îl va avea, însă ne aşteptăm să îl vedem cât mai curând pe piaţă, dacă se poate şi la noi în ţară.

https://www.youtube.com/watch?v=AisJ9PSe1-0

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.