Cei de la Microsoft au construit un emulator Xbox 360

0
661

După cum era de așteptat pentru unii, cei de la Microsoft și-au prezentat ieri în cadrul E3 o nouă creație care cu siguranță că va încânta mulți gameri. Vorbim despre un emulator capabil să adapteze pentru Xbox One multe jocuri destinate inițial către Xbox 360. Cum între cele două console există o diferență de vârstă de aproape un deceniu, ăsta va fi un motiv suficient de bun pentru ca unor gameri să li se pară inutilă schimbarea, dar cred eu că trebuie să respecte câtuși de puțin invenția celor de la Microsoft.

Nu știm încă exact ce jocuri vom putea adapta pentru Xbox One, dar cei care vor să afle mai exact și cât mai rapid ce presupune noua izbândă a celor de la Microsoft trebuie să fie membri ai publicului preview, iar astfel vor avea acces către o scurtă selecție de jocuri vizate. Însă, varianta cea mai potrivită cred eu că e să mai așteptăm câteva luni până când Microsoft va dezvălui public lista completă a jocurilor de Xbox 360 ce pot fi adaptate pentru Xbox One.

Un purtător de cuvânt al corporației Microsoft a declarat că emulatorul poartă denumirea de Xbox One Backwards Compatibility și că va putea converti câteva sute de jocuri a căror nume vor fi dezvăluite spre sfârșitul anului. Deși construirea emulatorului este completă, întregul plan presupune și mai multă muncă, pentru că angajații Microsoft trebuie să obțină acordul producătorilor jocurilor vizate că ele să poată fi convertite.

Dacă unii cârcotași vor ridiculiza emulatorul creat de Microsoft, aș vrea să le reamintesc că pentru Xbox 360 s-au lansat jocuri foarte captivante cel puțin pentru gameplay-ul lor, dacă nu și pentru grafică, precum Batman: Arkham Asylum, Gears of War 3, Walking Dead, Call of Duty: Black Ops 2, Dirt 3, Dead Space, Far Cry 3, Fallout 3, GTA V, Halo 3 sau Max Payne 3.

Ținând cont că pentru Xbox 360 există în prezent în jur de 1000 de jocuri disponibile, putem presupune că cele „câteva sute” de jocuri ce vor fi convertite de emulatorul Xbox One Backwards Compatibility acoperă majoritatea dintre cele mai populare nume.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.