Cei de la Volvo scot în sfârşit maşina care se poate conduce singură

0
773

În zilele noastre tot mai multe companii se bat să scoată prima maşină care se conduce singură şi când zic ”se conduce singură” mă refer să nu aibă nevoie de şofer şi să nu fie absolut deloc sub îndrumarea unui om. Maşini inteligente, roboţi inteligenţi, telefoane inteligente şi multe altele stau să apară în anii viitori, dar cei de la Volvo promit că vor sparge piată cu viitoarea lor maşină. Conform spuselor acestora viitoarea lor maşină va putea fi achiziţionată în anul 2017 şi promite să fie automatizată din toate punctele de vedere.

La momentul de faţă sunt câteva maşini, care conform producătorilor s-ar putea conduce singure, dar din păcate nu tot timpul şi numai sub îndrumarea şoferului. Cei de la Volvo promit să schimbe treaba asta, să o facă automatizată, singură sarcina pe care o va mai avea şoferul fiind aceea de a da comenzi vocale şi ai spune locaţia unde să se ducă.

Cei de la Volvo pentru a se asigura de calitatea şi siguranţa viitoarelor lor maşini automatizate, vor introduce 100 de astfel de autovehicule pe străzile din Gotherberg şi vor vedea dacă sunt întradevăr capabile să se conducă singure sau nu.

Proiectul poartă denumirea de Drive Me şi implică aproximativ 100 de maşini autonome model Volvo XC90, echipate toate cu sistem de conducere automată. Volvo XC90 se foloseşte de un scanner pentru a vedea toate indicaţiile din trafic, de două radare pentru a stabili viteza în funcţie de condiţiile atmosferice şi limitele drumurilor, 12 senzori ultrasonici pe a detecta apropierea de alte maşini, s.a.m.d.
Mai multe detalii cu privire la acest proiect pot fi găsite în videoclipul de mai jos:

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.