#CES2016: Smartwatch-ul WSD-F10 devine un competitor puternic pentru ceasurile inteligente de pe piaţă

0
473

Casio este una dintre cele mai vechi companii producătoare de ceasuri din lume, fiind prezentă pe piaţă încă din anii 90. Acum a venit rândul să iasă din nou la lumină cu primul lor SmarWatch lansat în cadrul #CES2016. Acesta poartă denumirea de WSD-F10 şi poate concura cu uşurinţă cu unele dintre cele mai cunoscute ceasuri inteligente din lume.

În ciuda faptului că este pentru prima dată când cei de la Casio lansează un SmartWatch, se pare că au reuşit să îi introducă tehnologii de ultimă generaţie. În mare parte ceasul se prezintă ca fiind un produs smart, însă ceea ce îl face important este reprezentat de rezistenţa sa la anumite şocuri. Acesta poate suporta cu uşurinţă loviturile, căzăturile, zgârieturile şi desigur rezistenţa la praf şi apă până la o adâncime de 50 de metri. Inginerii de la Casio s-au gândit bine atunci când au început proiectul noului WSD-F10, adăugându-i în special materile folosite în armată pentru al face un produs puternic, capabil să reziste în timp. Pe lângă senzorii aferenţi oricărui ceas inteligent de pe piaţă, acesta dispune de busolă şi accelerometru, transformându-l astfel într-un fitness tracker. De asemenea, WSD-F10 beneficiază totodată şi de o aplicaţie, care conform spuselor acestora va servi drept monitor pentru toate activităţile desfăşurate în fiecare zi.

Ceasul a fost conceput în special pentru pasionaţii de excursii în natură, el având totodată posibilitatea de a măsura schimbările de temperatură, presiunea atmosferică cât şi nivelul de efort al utilizatorului. Casio a luat în considerare faptul că bateria ceasurilor reprezintă o problemă de cele mai multe ori, astfel încât au integrat un sistem pe baza căruia utilizatorul poate schimba culorile ecranului între, dual, color şi monocrom pentru a beneficia de o durată de viaţă mai lungă a bateriei. Conform specificaţiilor, ceasul în modul de funcţionare monocrom este capabil să reziste timp de o lună cu o singură încărcare.

Casio WSD-F10 va putea fi achiziţionat începând cu luna Aprilie a acestui an, preţul fiind de 500 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.