#CES2016: Volkswagen scoate la iveală două maşini super inteligente

0
552

Cei de la Volkswagen ne-au încântat privirile şi anul acesta la #CES2016, aducând ca de fiecare dată maşini din ce în ce mai inteligente şi mai capabile să execute acţiuni care pentru secolul în care trăim par a fi aduse din viitor. CEO-ul de la Volkswagen încă de la începutul discursului din cadrul #CES2016 şi-a cerut scuze cu privire la emisiile exagerate de gaze, care de altfel au iscat un conflict în trecut. Mai mult decât atât, acesta a scos la iveală viitoarele maşini inteligente ale companiei, respectiv e-Golf Touch şi Budd-e.

Budd-e potrivit conceptului prezentat la conferinţă, pare a fi mai degrabă un Microbus cu tehnologii de utltimă generaţie. Acesta, conform relatărilor făcute ar fi capabil să transmită informaţii cu privire la ceea ce se petrece acasă, inclusiv să trimită notificări şi să îţi spună ceea ce ai în frigider. Budd-e vine la pachet cu un mediu hipermodern, având scaunele reconfigurabile şi suprafeţele cu tehnologie kinestetică. De asemenea, uşile se pot deschide prin intermediul unor comenzi vocale. Cât despre şofer, acesta va beneficia de cele mai confortabile elemente ale tehnolgiei, dispunând in primul rând de display-uri până şi în oglinzile retrovizoare pentru a oferi un unghi mai larg de vizualizare şi a preveni posibilitatea unui eventual conflict fizic cu mașina din spate.

E-Golf Touch este un alt prototip inteligent Volkswagen anunţat la #CES2016, el servind ca drept versiune îmbunătăţită a lui Golf R Touch, care de altfel a fost prezentat anul trecut tot în cadrul CES. De data aceasta noua maşină va fi la curent cu tehnologia. Încă de la primul contactat cu aceasta vei observa bordul cu touchscreen care de altfel este compatibil cu Apple CarPlay. Volkswagen promite de asemenea şi controlul funcţiilor prin gesturi, astfel încât conducătorul auto să nu fie distras în nici un fel atunci când se află la volanul maşinii.

Deocamdată Volkswagen a reuşit să realizeze un parteneriat cu Mobileye, promiţând ca în următorii ani să scoată pe piaţă noile modele de maşini.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.