Cu ajutorul lui Project X, te poţi „lupta” cu holograme ale extratereştrilor în propriul living

0
537

Iată a venit şi momentul mult aşteptat de gamerii din întreaga lume, începutul unei noi ere, cea a realităţii virtuale în jocurile video. Dacă la început, în anii `80 jocurile 2D erau o adevărată revoluţie în domeniu, urmate apoi de cele 3D, care şi-au continuat evoluţia constant până în zilele noastre, acum este timpul pentru o experienţă la un nivel mult mai profund: Realitatea Virtuală. Această va deschide porţile noilor generaţii de jocuri video, limitate doar de imaginaţia noastră.

Ieri, în cadrul evenimentului Microsoft desfăşurat la New York, echipa a prezentat noutăţi în ceea ce priveşte Project X şi a făcut o demonstraţie. Un angajat a jucat un joc video holografic, live cu HoloLens, direct pe scena amenajată în stilul unui living.

Jucătorul a trebuit să apere locaţia cu ajutorul unui joystick wireless de invazia extraterestră formată din holograme. Joystick-ul s-a putut transforma în diferite unelte, arme, scuturi etc. Şi totul a fost posibil wireles, fără nici un cablu. Software-ul responsabil de întreaga scenă a rulat, bineînţeles, cu ajutorul celui mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 10.

Adversarii din cadrul jocului sunt capabili localizeze utilizatorul cu ajutorul unor senzori care pot detecta obiectele din cameră, cum ar fi mobila, şi poate face diferenţa dintre jucător şi acestea în cazul unui atac sau a unei manevre defensive.

Project X este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte demarate de Microsoft până acum şi se bucură de un interes fantastic din partea publicului dar şi a dezvoltatorilor. Asta pentru , după cum spuneam mai devreme, o nouă generaţie de jocuri este pe punctul de a exploda odată cu tehnologia Project X.

Preţul unor HoloLens va fi de 3000 de dolari, fiind mai mult o versiune dedicată dezvoltatorilor de jocuri şi aplicaţii. Cu siguranţă, după o perioada de timp vor apărea şi versiuni mai puţin costisitoare ce vor putea ajunge şi la îndemână noastră, a consumatorilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.