Cum afectează SSD-urile performanța în gaming

0
775

SSD-urile devin din ce în ce mai populare pe zi ce trece, însă o întrebare pe care și-o pun mulți este cât de mult îmbunătățesc ele performanța în gaming?

Depinde la ce ne referim prin performanță. Dacă nu ești mulțumit de framerate-ul pe care îl scoți în jocuri, un drive de tip solid state nu te va ajuta prea mult. În schimb va trebui să faci upgrade la placa video, un SSD nu va face nici o diferență. Însă, instalarea jocurilor pe un SSD va reduce drastic durata de încărcare a acestuia, asta deoarece viteza transferului de date al unui SSD, de regulă peste 400 MB/s, este cu mult mai mare decât viteza unui HDD, care nu depășește 170 MB/s.

De asemenea, SSD-urile pot reduce efectul de hitching în jocurile de tip open world. Hitching-urile sunt în principiu scurte pauze în joc care apar când acesta nu poate extrage la viteza necesară date de pe hard drive pentru a ține pasul cu jucătorul.

Pe langă toate acestea, mai apar o serie de îmbunătățiri în utilizarea de zi cu zi a desktop-ului. Instalarea sistemului de operare pe un SSD de exemplu, va reduce semnificativ timpul de bootare.

Dacă toate aceste avantaje ți se par tentante, este de recomandat să achiziționezi un SSD cu o capacitate cât mai mare în limita bugetului pentru a avea destul loc să instalezi pe el atât sistemul de operare cât și jocurile preferate.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.