Cum face uTorrent bani pe spatele utilizatorilor.

0
762

Nu știu  câți dintre voi ați auzit de faptul caƒ atât uTorrent cat și BitTorrent au dat-o în bară destul de rău la ultimul update al clientului lor. Astfel au reușit minunata „performanță” să instaleze un mod foarte subtil un Miner Bitcoin, care rulează pe fundalul PC-ului și consumă marea majoritate din puterea procesorului.

Iar partea cu adevărat frumoasă din toată povestea e că acest program, pe lângă faptul că „suge viața” din calculator mai aduce și un profit frumușel celor ce au venit cu această idee.

Totul a început acum câteva zile în momentul în care o mulțime de utilizatori se declarau nemulțumiți (pe forumul oficial) cum că, de la ultimul update, a crescut foarte mult puterea folosită de procesor, cu toate că aceștia nu rulau decât clientul de torrent.

După destul de multe investigații, programatorii au ajuns la concluzia că nu programul lor propriu-zis folosea procesele procesorului, ci în schimb, era folosit de un progrămel intitulat „EpicScale”, bineînțeles, un Miner Bitcoin.

Bineinteles că se poate mina și pe un calculator personal, însă pe unul singur nu ar fi fost foarte rentabil. Asta aduce din nou în discuție întâmplarea oarecum hazlie în care se află cei doi mari distribuitori de materiale piratate.

Poate unii nu își imaginează că a ieșit ceva profit în urma acestei acțiuni, ținând cont că aceste programe nu funcționau la capacitatea lor maximă, însă având în vedere că sunt în medie 146 milioane de utilizatori (zilnic) care pirateaza ne putem gândi la un profit de nivelul milioanelor de dolari.

Când am citit pentru prima dată știrea mi-a fost greu să cred că cineva ar reuși această performanță, însă după 3 zile a apărut în presă următorul titlu: „BitTorrent apologizes for Epic Scale Bitcoin mining software that users say was shadily installed in Torrent torrent client, and offers an uninstall guide”.

Personal, ideea celor care au reușit să instaleze programul mi se pare genială. Nu știu dacă făptașii au fost găsiți sau reținuți pentru faptele lor, tot ce știu este că cei de la uTorrent au venit cu o soluție pentru a remedia situația în care s-au băgat, și-au cerut scuze și totul a revenit la normal.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.