INOVAȚIE! Panouri solare transparente!

0
721

Cercetători ai Universității din Michigan au reușit să creeze panouri solare transparente. Asta înseamnă că aceste panouri solare ar putea înlocui geamurile, ecranele telefoanelor, sau chiar a laptopurilor. Astfel poți folosi în continuare gadget-ul tău în timp ce acesta se încarcă singur.

Richard Lunt afirmă că, aceste panouri solare sunt cu adevărat transparente, spre deosebire de alte panouri care doar pretind același lucru. Realizarea a fost posibilă în urma folosirii unei tehnici noi pentru absorbția undelor.

Cu toate că este o inovație în acest domeniu, cercetătorii afirmă că nu vor putea să înlocuiască curentul electric deoarece aceste panouri nu sunt chiar foarte eficiente. În momentul de față inventatorii susțin că eficientă este undeva pe la 1% însă aceștia sunt de părere că se poate ajunge chiar și la 5%, însă mai sunt de făcut îmbunătățiri.

Un alt pas important a fost făcut în tehnologie în momentul descoperirii acestor panouri solare, chiar dacă nu par a fii foarte eficiente, acestea mai mult ca sigur au deschis oportunități și drumuri noi către progres.

Chiar dacă ar fi să ajungă la o eficientă de 5%, nu cred că ar avea un foarte mare succes pe piața actuală, însă, chiar dacă e greu de crezut, 5% poate însemna pe termen lung destul de multă energie conservată.

Iar cât despre înlocuirea geamurilor cu aceste panouri, tind să cred că în viitorul apropiat acest lucru va fii luat mai în serios, iar această idee va fi pusă în practică pe o scară mai largă.  Încet încet schimbările vor apărea iar lumea va fi mai conștientă de faptul că resursele sunt limitate și că trebuie sa facem orice pentru a salva ce mai putem.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.