Aplicația Google Photos are o mulțime de utilizatori încântați de redescoperirea imaginilor demult pierdute, o mulțime de imagini care reprezintă doar MB în plus. Ei bine a sosit momentul să le redescoperim, așa că, acum, vă voi ghida cum să folosiți instrumentele desktop puse la dispoziție de Google pentru a sorta imaginile care nu sunt pe telefonul tău.
Serviciul este adresat, în primul rând, telefoanelor mobile: imaginile pot fi încărcate în mod automat de pe telefonul tău și vei obține chiar și solicitări de a șterge copiile locale ale imaginilor atunci când ești pe cale să rămâi fără spațiu de stocare pe dispozitiv, iar în al doilea rând pentru calculatoare, existând trei instrumente disponibile: Desktop uploader, Google Drive și butonul de upload.
Desktop Uploader
Intră pe această pagină web și accesează legătura către Dekstop Uploader pentru a descărca pachetul de instalare pentru sistemul de operare disponibil,Windows sau Mac OS X. Loghează-te cu numele și parola ta, selectează contul tău Google și alege apoi folderele pe care dorești ca aplicația să ți le gestioneze
Google Drive
Să nu uităm aplicația Google Drive pentru sistemele de operare Windows și Mac OS X, o aplicație care păstrează în mod automat folderele locale și memoria Cloud în sincronizare. În primul rând, tu trebuie să activezi opțiunea de creare a unui document Google pentru poze din setări și să instalezi clientul desktop. Toate fotografiile încărcate în acest folder vor putea fi descărcate pe computerul tău.
Butonul de upload
Dacă nu dorești să descarci și să instalezi un client desktop atunci interfața web Google Photos oferă un buton mic de încărcare a pozelor aflat lângă bara de căutare și poți selecta întreg documentul de imagini prin comanda Ctrl+A sau Cmd+A. De asemenea, aveți posibilitatea de a glisă și fixa imagini în fila de browser.
Odată ce transferul este complet, o fereastă se va deschide și o să îți permită să sortezi imaginile într-un album sau să creezi unul. Ai putea alege această variantă de a încărca fotografiile dacă nu vrei să instalezi nici un software suplimentar.