Cum să modifici spaţiul din partiţiile unui PC

0
962

Sunt convins că mulţi dintre noi ne-am dorit să mărim spaţiul cel puţin din partiţia dedicată sistemului de operare al PC-ului nostru, având nevoie de această măsură datorită numărului mare de programe şi jocuri pe care vrem să le instalăm, însă soluţiile oferite de motoarele de căutare de pe Internet s-au dovedit de cele mai multe ori ca fiind înşelătoare, ca să fiu delicat.

Deşi un hard-disk nou cu un spaţiu de peste 500 GB este relativ ieftin pe piaţă, nimănui nu-i place să cheltuie bani dacă are la dispoziţie şi alte variante mai avantajoase. Mai trebuie să luăm în calcul şi posibilitatea foarte mare ca pe hard-disk-ul vechi să avem multe fişiere importante pentru noi. Dacă un film celebru sau un album muzical al lui Hans Zimmer pot fi recuperate uşor în cazul în care le pierdem, acest lucru este mult mai greu de realizat în cazul pozelor şi filmărilor personale.

Dacă pentru reconfigurarea partiţiilor este necesară reinstalarea sistemului de operare în cazul versiunilor mai vechi de Windows, cea mai simplă variantă la care putem apela acum este aplicaţia „Disk Management” care este disponibilă în Control Panel din Windows 7 şi Windows 8. Ea poate fi găsită mai exact în Control Panel – Computer Management – Disk Partition, însă cea mai simplă metodă de a o porni este căutarea cuvântului-cheie “partition” în Control Panel şi să dam click pe rezultatul “Create and Format Hard Disk Partitions”, care va duce către deschiderea aplicaţiei.

Pentru mărirea unei partiţii, trebuie înainte de toate să existe un spaţiu nealocat pe hard-disk. Dacă nu, mai întâi va trebui să micşorăm una dintre partiţiile existente şi apoi să alocăm spaţiul nealocat rămas partiţiei pe care vrem să o mărim.

Pentru a micşora o partiţie, trebuie să dăm click-dreapta pe partiţia respectivă şi să selectăm “Shrink Volume”, după care partiţia respectivă va fi micşorată, iar spaţiul nealocat îl putem adăuga unei alte partiţii prin click dreapta pe partiţia respectivă şi selectarea opţiunii Extend Volume.

Utilizatorii care nu beneficiază de versiunile de Windows care deţin aplicatia „Disk Management”, pot opta pentru diferite programe dacă vor să-şi reconfigureze partiţiile, precum „EaseUS Partition Master Home Edition”, „Partition Manager 15” sau „Minitool Partition Wizard Home Edition”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.