Dacă dronele pot filma, de ce n-ar face și cățeii poze?

2
772

Proliferarea smartphone-urilor de ultimă generație ce conțin camere foto tot mai performante, la care s-a adăugat și devierea atenției majorității cumpărătorilor către dispozitivele wearable și cele VR (realitate virtuală) au contribuit din plin la prăbușirea prețurilor camerelor foto digitale clasice pe piața mondială.

In consecință, cei de la Nikon s-au gândit să ”dreagă busuiocul” cu o idee năstrușnică. Ei au realizat un experiment cardiografic (Heartography) prin care o cameră foto atașată unui cățel poate imortaliza automat imagini care par interesante pentru acesta.

Nikon 3D a conceput un fel de curea cu husă specială pentru una din camerele sale, pe care a strâns-o în jurul gâtului unui cățel astfel încât să poată prelua imagini și să le fotografieze de la nivelul ochilor cățelului.

Potrivit site-ului celor de la Nikon, cureaua este conectată la un fel de senzor încorporat în curea ce monitorizează bătăile inimii cățelului, exact ca în cazul unor alergători ce utilizează acest gen de dispozitive pentru a-și urmări graficul bătăilor inimii din timpul alergării.

In momentul în care inima cățelului își mărește frecvența bătăilor inimii datorită unei imagini ce incită psihicul cățelului, cureaua acționează automat camera ce declanșează instant poza. Tot cei de la Nikon au găsit imediat și denumirea cățelului fotograf, căruia i-au spus ”pho-dog-rapher”.

3

Rezultatele fotografiilor realizate în timpul experimentului n-au fost chiar groaznice, adică nu mai rele decât fotografiile similare făcute de oameni și postate pe rețelele de socializare, în care sunt prezentate pisici, sortimente de hrană pentru câini sau orice altceva ce ar putea atrage atenția unui câine.

2

In urma acestui experiment inedit, cei de la Nikon nu s-au grăbit să comenteze prea mult rezultatele, după cum nici n-au oferit informații despre o eventuală transformare a acestui prototip în produs de serie, deși se pare că ar exista speranța unei piețe pentru astfel de dispozitive, având în vedere numărul tot mai mare al excentricilor iubitori de căței.

Intr-adevăr, acum putem să ne distrăm privind imagini despre căței stând în fața camerei foto și nu în spatele ei ca și până acum. Ca o mică observație personală (fiind propietarul a trei căței) aș interzice utilizarea curelei în perioada când cățeaua vecinului intră în călduri.

Si încă ceva, dacă tot au apărut magazine, frizerii sau hoteluri pentru căței, de ce n-ar apare și un Instagram canin ? Sunt convins că nu va duce lipsă de utilizatori.

DigiPedia

2 COMENTARII

  1. Cred ca toti ne-am intrebat oare ce vede catelul nostru de acolo de jos.Este o modalitate foarte inventiva sa vezi ce il face curios pe micul tau patruped.Foarte interesant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.