Samsung ”dă din casă” planurile chipset-ului de 10 nm

0
555

Ultimele modele de smartphone lansate în luna aprilie de Samsung, Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge au fost echipate cu  propriul chip de 14 nm dar surse din cadrul departamentului ce se ocupă cu producția de semiconductoare al gigantului sud-coreean au dezvăluit câteva detalii despre planurile privind micșorarea microprocesoarelor până la 10 nm.

5

Emulația crescând a jucătorilor din acest domeniu al producției de chip-uri pare a avea punctul culminant în a doua jumătate a anului viitor. Compania Intel a anunțat și ea lansarea chip-ului de 10 nm, ba mai mult, în câțiva ani aceștia ar fi promis apariția primului chip de 7 nm.

Potrivit unor surse din Cupertino, compania TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited), cea mai mare din acest domeniu, a început deja testarea chip-urilor de 10 nm destinate viitorului chipset A10 care va intra în componența noului iPhone 7.

4

Era de așteptat această reacție a celor de la TSMC după ce Samsung i-a cam bătut în acest an la chip-urile de 14/16 nm, în special cu chip-ul de 14 nm FinFet de pe urma căruia a primit comenzi consistente până la sfârșitul acestui an. Sunt chiar zvonuri că Apple și Qualcomm ar fi deviat comenzile de chip-uri de 14 nm dinspre TSMC către Samsung.

Ordine similare s-ar putea ivi și în cazul noilor chip-uri de 10 nm, atâta vreme cât Samsung va avea capacitatea necesară satisfacerii cererii venite pentru multiple lansări de dispozitive majore. Cele trei unități de producție ale sud-coreenilor, una în Coreea de Sud, una în Austin Texas și alta în statul New York lucrează momentan la capacitate maximă, producând în special chip-ul de 14 nm dar se așteaptă ca într-un timp relativ scurt să se treacă la modelul de 10 nm.

1

Toată această cursă contracronometru pentru primul loc a celor trei favoriți , Intel, TSMC și Samsung privind startul producției în serie a chip-ului de 10 nm îmi amintește de concurența acerbă la doborârea recordului mondial, al vestitei curse de 100 m plat din atletism din perioada ante Usain Bolt.

Oare se va desprinde Samsung, ca și Usain Bolt în cursa de 100 m plat, astfel încât să domine restul competitorilor pe o perioadă de mai mulți ani ?

https://www.youtube.com/watch?v=WkTGosNuqts

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.