Următorul proiect prezentat de Kickstarter adaugă tipul de control prin gesturi pentru ceasurile inteligente

0
439

Dacă după clasicul mod de controlare a dispozitivelor prin butoane, a apărut cel prin senzori, următorul va fi… cel prin gesturi. Compania americană Kickstarter ne asigură că scenariul este realizabil.

Kickstarter prezintă modul de control prin simple gesturi ale degetelor pentru dispozitive de tip Android Wear și Pebble Time, fiind nevoie în această privință și de un accesoriu denumit The Aria care va fi amplasat sub ceasul inteligent și care va măsura modificările apărute la încheietura mâinii drtept urmare a mișcării falangelor. Ideea în sine poate fi ilustrată cam în felul următor, că o primă impresie:

jjjjjjjj

Deși un asemenea mod de controlare a ceasului inteligent ar putea părea ciudat și inconfortabil pentru cei obișnuiți cu device-urile inteligente, această metodă este una destul de eficientă în cazul în care aveți mâinile ocupate cu diverse activități cotidiene. Dacă aveți ceasul inteligent la mâna stângă, de exemplu, el poate fi controlat prin mișcări ale degetelor de la mâna dreaptă.

Dispozitivul The Aria va fi expus comercializării peste câteva săptămâni, în două variante: modelul mai ieftin va costa 69$ și se va atașa direct la Pebble Time fără a fi nevoie de o baterie proprie sau de conexiune de tip Bluetooth. Modelul mai costisitor este cel la 169$ care dispune atât de o baterie proprie cât și de conexiune prin Bluetooth, fiind posibilă atașarea lui către orice smart watch.

De asemenea invenția prezentată de Kickstarter este compatibilă cu aplicații de tip iOS, așa că se pot folosi mișcările gestuale și pentru a fi controlat un iPhone într-o anumită măsură.

Compania Kickstarter a fost înființată în anul 2009 de către Perry Chen, Yancey Strickler și Charles Adler în New York și a primit până în acest moment finanțări în valoare de 1, 5 miliarde de dolari de la 7, 8 milioane de susținători, pentru a se ocupa de 200000 de proiecte inovative ce țin de muzică, filme, jocuri video, jurnalism și altele.

https://www.youtube.com/watch?v=D4IrLj-ApDs

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.