A decedat Andrew S. Grove, fostul președinte al Intel

0
339

Ziua de 21 martie va fi de acum încolo una tristă pentru mulți pasionați de tehnologie, care au avut sau nu tangențe cu celebra companie americană Intel. În timpul zilei de ieri s-a înregistrat decesul lui Andrew S. Grove, o persoană foarte importantă pentru industria IT, el exercitându-și de-a lungul vieții influențe puternice asupra a generații întregi de antreprenori, tehnologi și oameni de afaceri.

Andrew S. Grove s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani din motive încă necunoscute, lăsând în urmă pe soția sa Eva cu care a fost căsătorit timp de mai bine de 50 de ani, pe cele două fiice, cei 8 nepoți și cu siguranță alte milioane de suflete întristate de deces. Grove a fost una din cele mai importante persoane din istoria Intel, fiind președinte și CEO al celebrei companii.

Andrew S. Grove a fost președintele Intel în anul 1979 și CEO în 1987. El a fost totodată și primul angajat din istoria companiei și a avut ocazia să lucreze alături de fondatorul Robert Noyce. Atât timp cât s-a aflat sub comanda lui Grove, Intel a avut parte de amplificarea substanțială a câștigurilor prin dezvoltarea microprocesoarelor.

Actualul președinte al Intel, Andy Bryant, se alătură și el numeroaselor personalități care își manifestă regretul pentru decesul fostului președinte, ovaţionându-l prin a spune că activarea sa în companie a fost una exemplară pentru cei care gândesc proeminent și pentru multe alte companii de pe planetă.

Andrew S. Grove a scris cărți din diverse domenii care au fost de top cel puțin prin faptul că s-au vândut sub forma a numeroase copii, exemple fiind Only the Paranoid Survive: How to Exploit the Crisis Points That Challenge Every Company sau High Output Management.

Deși momentan nu se cunoaște cauza morții lui Grove, trebuie menționat că acesta a fost suferind de Parkinson.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.