Descoperă dacă ai un frate geamăn utilizând „Twins or not?”

1
636

Microsoft a lansat vineri un nou instrument de analiză facială care verifică posibila similaritate dintre două persoane. El poartă numele de „Twins or not?” şi evaluează asemănarea dintre două imagini pe o scară de la 0-100.

Matt Velloso, un inginer de sotfware al companiei Microsoft, a reuşit să lanseze site-ul „Twins or not?” din camera unui hotel din Republica Cehă în decursul a patru ore. Însă, rămâne de văzut dacă website-ul are un mare potenţial viral sau dacă va fi sezonier.

Pagina de web ce găzduieşte instrumentul permite utilizatorilor să încarce o pereche de fotografii, oferind la scurt timp un calificativ de similitudine care variază de la „irelevant” la „OMG, clone !!!”. Este foarte probabil ca „Twins or not” să nu fie demonstraţia cea mai pragmatică a noilor servicii API cloud prezentate la conferinţa Build a companiei Microsoft, dar este fără îndoială un instrument captivant.

„Twins or not?” este alimentat de Microsoft Project Oxford API Face, serviciu ce permite dezvoltatorilor să se ocupe de problemele de recunoaştere prin intermediul platformei de cloud, Azure. Aceasta este o modalitate originală introdusă şi utilizată de Microsoft în tehnologia analizei faciale, fiind prezentată pentru prima dată în cadrul website-ului „How Old do I Look?”.

Asiguraţi-vă că sunteţi capabili să oferiţi timp îndelungat activităţii de analiză facială pentru că veţi depăşi cu siguranţă intervalul propus. Compararea celebrităţilor, oamenilor cu influenţă sau membrilor familiei poate părea un fenomen neinteresant, dar veţi realiza că este captivant şi vă va seca de timp liber.

Am avut curiozitatea de a proba „Twins or not?” cu două fotografii proprii. Am exclus posibilitatea unui răspuns random din partea website-ului, aşadar am încercat să deduc soluţia ce urma să o primesc. Cu toată sinceritatea spun că nu am avut aşteptări mari, ci mai degrabă speranţa că Microsoft a rămas la înălţime. Însă, am rămas plăcut surprinsă şi relativ distrată de feed-back. Începând de astăzi, ori de câte ori ma voi privi în oglindă îmi voi aminti de calificativul „OMG, clone!!!”.

DigiPedia

1 COMENTARIU

  1. Se zice ca fiecare dintre noi are o sosie undeva in lume.Mereu am fost curioasa sa stiu daca mai exista cineva dupa chipul si asemanarea mea.Interesant si de retinut acest articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.