Descoperă puterea reală ascunsă în spatele unui aparat electrocasnic banal

ATENŢIE! Experiment periculos. NU încerca asta acasă!

0
630

Dintre toate electrocasnicele care se regăsesc în locuinţele noastre, cuptorul cu microunde este cel mai periculos. Cei de la canalul YouTube Kreosan au reuşit imortalizeze un megatron în acţiune, dispozitivul care generează undele din cuptorul cu microunde. Aceştia au reuşit arate adevărata putere ce se ascunde în spatele unui obiect care la prima vedere pare destul de inofensiv.

În videoclip poţi observa cum filamentul şi conţinutul becului incandescent se topeşte, asta datorită gazului din interior care se încinge şi ajunge la punctul de a deveni plasmă. Efectul asupra becului fluorescent este puţin diferit, însă la fel de spectaculos. Deşi becul se topeşte după o expunere mai îndelungată, microundele supra-alimentează becul, acesta luminând mult mai puternic decât de obicei.

Potenţialul distructiv al cuptorului cu microunde este atât de mare încât China lucrează la o armă care să fie capabilă de a fierbe apa din corpul uman, cauzând dureri inimaginabile. Aşadar, dacă ai crezut că tot ce poate să facă un cuptor cu microunde este să-ţi încălzească pizza rămasă cu o zi înainte, e timpul să aprecieazi puterea reală a acestuia.

Wikipedia: În fizică, plasma reprezintă o stare a materiei, fiind constituită din ioni, electroni și particule neutre (atomi sau molecule), denumite generic neutri. Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizat, pe ansamblu neutru din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice. Temperatura plasmei obținute în laborator poate lua valori diferite pentru fiecare tip de particulă constituentă. De asemenea, aprinderea plasmei depinde de numeroși parametri (concentrație, câmp electric extern), fiind imposibilă stabilirea unei temperaturi la care are loc trecerea materiei din stare gazoasă în plasmă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.