Microsoft intenţionează să o introducă pe Cortana direct în computerul maşinii tale

0
491

Microsoft încearcă să se reprofileze şi pe un alt domeniu, de data aceasta dorind să lucreze mai mult la modul de interacţiune cu maşinile. Ce vor să facă mai exact? Inginerii de la Microsoft au dezvoltat un sistem destul de inteligent, capabil să îi ajute pe oameni să interacţioneze mult mai uşor cu maşina atunci când sunt în deplasare, întocmai pentru a evita neatenţia la volan şi a le oferi oamenilor un plus de siguranţă.

Cei de la Microsoft au prezentat în urmă cu ceva timp un sistem dedicat afişării în timp real a informaţiilor de pe dispozitivul mobil în computerul de bord al maşinii. În momentul în care Microsoft a precizat despre o potenţială existenţă a unui asemenea sistem, majoritatea celor interesaţi au început să îşi pună întrebări cu privire la performanţa lui cât şi la modul prin care vor reuşi oamenii să interacționeze fără a le fi distrasă atenţia de la drum. Microsoft a aşteptat să o lanseze întâi pe Cortana, primul lor asistent vocal, urmând ca acum să fie integrată si în sistemul lor computerizat pentru maşină.

Unul din angajaţii Microsoft, în cadrul evenimentului Tech Days, organizat în Taiwan a afirmat că întreaga companie îşi îndreaptă atenţia către dezvoltarea unui software ce le va permite oamenilor prin intermediul inteligenţei artificiale Cortana, să afle informaţii atât audio cât şi video direct pe parbrizul maşinii. Datorită acestei tehnologii, oamenii vor putea vedea mult mai uşor informaţiile de navigare, putând astfel să îşi facă rezervare la cel mai apropiat hotel sau să găsească locaţiile de interes. Microsoft nu s-a integrat prea mult în acest domeniu datorită costurilor mari de producţie, însă văzând interesul din ce înce mai aprins al oamenilor aceştia au decis să încerce să semneze parteneriate în Taiwan, întocmai pentru a dezvolta sistemul de operare Windows și pentru maşini.

Nu vă gândiţi însă că Microsoft nu şi-a pus amprenta în dezvoltarea maşinilor în de-a lungul anilor. În general s-au ocupat de dezvoltarea softurilor, însă niciodată nu şi-au impus să creeze o platformă dedicată mijloacelor de transport. Unii dintre cei mai mari producători de maşini au beneficiat de serviciile Microsoft, printre care se numără BMW, Ford şi Fiat. Dacă Microsoft va duce până la capăt acest proiect, sistemul lor de operare dedicat maşinilor ar putea concurca cu cel de la Apple sau Google, care desigur că sunt într-un stadiu mai avansat de dezvoltare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.