Acasă Stiri Dragon Ball Z: Resurrection F – recenzie

Dragon Ball Z: Resurrection F – recenzie

3

„Dragon Ball Z: Resurrection F” este al 19-lea film animat bazat pe legendara serie Dragon Ball și a fost lansat în cinematografe începând cu data de 28 aprilie, iar în țara sa natală, Japonia, și-a cunoscut premiera încă de pe 30 martie. Milioane de fani ai seriei de pe întreg mapamondul au așteptat cu mare nerăbdare filmul, ținând cont că povestea sa a fost scrisă de Akira Toriyama, același om care a scris toată povestea pentru serialul Dragon Ball Z dar și pentru predecesorul său, Dragon Ball.

Atunci când trebuie să vorbești despre raufacatorii din Dragon Ball Z, e absolut imposibil să nu te gândești și la Frieza, dacă cunoști câtuși de puțin seria. De la filmul „Resurrection F” există așteptări foarte mari și pentru că acesta prezintă povestea învierii terifiantului conducător intergalactic care a exterminat în urmă cu mulți ani planeta sayianilor, adică cea de pe care provin Goku și Vegeta. Însă, trebuie să o spun că doar fanii înfocați ai seriei pot fi plăcut impresionați după vizionarea acestui film și o să explic de ce.

Întoarcerea lui Frieza din tărâmul morților a reprezentat cu siguranță o bună metodă de advertising pentru noul film, dar atât. Frieza se arată în film așa cum îl știam din serie – nervos, supărat, cu mare dorință de a-și impune dominația și statutul. Îi lipsesc însă cu desăvârșire și mijloacele de exprimare, iar asta reprezintă unul din marile minusuri ale filmului „DBZ: Resurrection F”. Frieza, principalul personaj negativ din film, se dovedește a fi mult sub oponenții lui, Goku și Vegeta, chiar și după ce a urmat un misterios program de antrenament care l-a poziționat în fața lui Gohan ca nivel de putere, acesta din urmă fiind unul din cei mai puternici „băieți buni” din seria DBZ. Nu s-a menționat în acest film din 2015 cum anume a reușit Frieza să obțină surplusul uriaș de putere, mentionandu-se doar că s-a antrenat pentru prima oară în viața lui.

Lupta epică din seria DBZ dintre Goku și Frieza a fost reprodusă în filmul „Resurrection F”, lordul intergalactic fiind însetat de dorința de răzbunare pentru umilința suferită pe planeta Namek, atunci când sayianul l-a înfrânt categoric dar i-a cruțat viața. Am asistat astfel la atingerea unor cote foarte ridicate privind nivelurile de putere, dar personal asta nu mă mai impresionează demult la un anime. Când vorbești de DBZ te aștepți la mult mai mult decât la schimbarea hair style-ului personajelor – mi se pare normal să vrei suspans, mister și adrenalină la cote maxime, ori în Resurrection ‘F’ nu ai parte de niciuna din aceste aspecte.

Scenariul e cât se poate de previzibil: știm dinainte să înceapă filmul, din trailere, știri, imagini, că Frieza va fi înviat și continuarea firească nu poate fi alta decât că el va veni pe Pământ să-l căsăpească pe Goku și opțional și pe prietenii săi, pentru a se răzbuna. Desigur, el a venit cu ceva ajutoare, o armată întreagă care s-a dovedit a fi însă incredibil de deplorabilă, până și bătrânul maestru Roshi fiind capabil să îi înlăture pe mulți dintre soldați în mod simultan ca pe niște insecte sâcâitoare și inofensive.

Reîntâlnirea lui Frieza cu Goku era iminentă, iar lupta dintre cei doi s-a desfășurat mult sub așteptări. Ok, cei doi coloși și-au împărțit pumni, picioare, raze de energie și nu a lipsit nici sublimul atac „Kamehameha” al lui Goku, dar toate astea au avut farmec până la un punct, când cei doi luptători au decis să lupte la potențial maxim. Transformările lor au fost banale și lipsite de sare și piper, fără țipete intense, cutremure, explozii și alte elemente cu care am fost obișnuiți din Dragon Ball Z. Odată ajunși la puterea maximă, Goku s-a dovedit a fi net superior adversarului său și doar o nemernicie fără scrupule, caracteristică exterminatorului sayianilor care ar apela la orice josnicie pentru a-și nimici adversarii, a făcut ca supereroul nostru să fie pus la pământ. Locotenentul Sorbet, cel care i-a cerut Dragonului Etern să-l învie din morți pe Frieza, a fost cel care a trimis o undă de energie care l-a găurit pe Goku în zona inimii când acesta din urmă nu era atent, rămânând neputincios și aproape inconștient. Au urmat apoi scene parcă trase la indigo de pe la sfârșitul seriei Dragon Ball, când Goku adolescent era plin de răni și chinuit identic de Piccolo.

A urmat intrarea în scenă al lui Vegeta, vechiul vasal al lui Frieza. Lordul intergalactic a fost rapid pus la respect de către prințul sayianilor, odată ce acesta din urmă a atins la rândul său transformarea în Super Sayian God ca și Goku, cei doi fiind antrenați în acest scop de zeul Whis.

Finalul a fost poate singurul moment cu adevărat inedit din film – atunci când Vegeta a eșuat pe ultima sută de metri, a fost nevoie ca Goku să revină în prim plan și atenție, SĂ-ȘI OMOARE un adversar, ceea ce eroul nostru foarte rar a făcut, el dând mai mereu dovadă de milă și înțelegere pentru oponenții săi. Însă maniera în care l-a omorat pe Frieza ne duce cu gândul la dezastruosul Dragon Ball GT, atunci când Goku își omora adversari prin atacul Kamehameha trimis în plină coliziune cu Pământul, ceea ce este o clară dovadă de lipsă de inspirație. Dacă ați urmărit seria DBZ veți fi conștienți de faptul că puterile supereroilor de acolo sunt mult prea mari încât vreo planetă să nu fie distrusă de un contact cu o undă de energie emisă de aceștia.

Per total, am avut parte în „DBZ: Resurrection F” de multă acțiune, dar de un scenariu foarte anost care nu ne-a adus aminte cu nimic de acel Akira Toriyama creator al legendarei serii. A lipsit cu desăvârșire suspansul pentru că Frieza a fost mult mai slab decât ne așteptam cu toții iar în ajutorul supereroilor era imediat gata să sară cineva pentru a le furniza acele boabe de fasole magice care le vindecau imediat rănile. Ne rămâne doar să sperăm că noua serie ce stă să iasă luna viitoare, numită Dragon Ball Super, va face uitat acest film.

3 COMENTARII

  1. Bun articol.Sunt de acord ca Freeza a fost mult sub absteptari si scenariul nu foarte complex, dar totusi pentru fanii Dragon Ball Z, aparitia unor noi ova-uri( Original Video Anine) cat si a unei noi serii anime, cum este cazul lui Dragon Ball Super, este un lucru binevenit.

  2. In mare parte sunt de acord cu ce ai scris sus , dar fiind un mare fan a series anime si manga ,apreciez orice content de orice natura OVA , Movie , Tv Special, album muzical , joc , ghid,revista , etc . Filmul are ca scop reinvierea series si atragerea de noi fani si bineinteles atragerea de fonduri pentru seria dragon ball ce va urma .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.