Hackeri israelieni au inventat o nouă metodă ingenioasă de a fura date importante din PC-uri

0
520

Un grup de cercetători israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au reușit să pună la punct o nouă metodă foarte ingenioasă prin care pot obține date importante din PC-uri, laptopuri și diverse gadget-uri conectate la Internet. Ei au inventat un mic device care este capabil de a colecta informații din proximitatea sa, mai exact pe o rază de 50cm, prin a pătrunde în datele criptate din computere, fără a avea nevoie de o conexiune la Internet pentru a-și realiza scopul.

O altă parte ingenioasă a intrat în scenă atunci când s-a stabilit mărimea device-ului „buclucaș”: acesta este atât de mic încât poate intra într-o pâine, cum de altfel a și fost prezentat. Tehnologia de care el se folosește este denumită Portable Instrument for Trace Acquisition, abreviată frecvent PITA și se bazează pe ascultarea semnalelor radio emise de CPU atunci când acesta procesează date. Cum operațiile derulare pe PC emit tipuri diferite de semnale radio, PITA le poate diferenția și analiza ca atare. Lovitura de grație apare atunci când victima își decriptează mail-urile, micul device fiind capabil de a sparge codul de criptare și de a viola astfel intimitatea respectivului. Imaginați-vă cât de frustrant ar fi să știți că v-au fost furate parole din laptop în timp ce l-ați transportat la un restaurant pentru a-l butona în timp ce v-ați savurat mâncarea preferată alături de o persoană apropiată.

Cercetătorii israelieni plănuiesc să-și prezinte din nou device-ul PITA în cadrul unei conferințe legate de criptografie hardware ce va avea loc în septembrie, însă nu se cunosc deocamdată alte informații legate de eveniment.

Putem face fireasca presupunere cum că device-ul PITA va servi în viitorul apropiat drept un excelent mijloc de spionaj cibernetic pentru diverse companii secrete și forțe armate puternice ale lumii moderne, datorită capacităților și mărimii sale, cât și a faptului că construirea unui astfel de dispozitiv presupune investirea unor sume de bani destul de mici.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.