Driverul LG dezactivează UAC-ul la instalare

0
727

Unul din impedimentele pe care le întâmpinăm atunci când utilizăm un calculator este securitatea şi protecţia datelor personale. Fie că vorbim despre hackeri sau fie că aducem în discuţie viruşi ce dezintegrează informaţia, ca utilizatori facem tot posibilul să nu dăm piept cu aceste probleme. Se pare că de această dată vina nu stă în mâinile utilizatorului ci mai degrabă în mâinile companiei.

Securitatea digitală în cadrul firmei LG nu mai reprezintă un punct ce trebuie atins. O serie de monitoare pentru PC aduc un software şi driveri ce dezactivează sistemele de securizare de bază din Windows, lăsând astfel computerele neprotejate.

Într-un fragment din cadrul unui articol de pe Developer’s Couch, Cristopher Bachner a afirmat că programul Split Screen ce vine alături de monitoarele ultra wide ale companiei, „sparge” elemente de bază din securitate. Acest software necesita permisiuni de administrator pentru a putea fi instalat, cum nu toţi uilizatorii beneficiau de admin, compania s-a gândit că mult mai practic ar fi să facă mici modificări în background.

Uneori calea cea mai uşoară nu este şi cea dreaptă. Altfel spus, programul Split Screen adus de monitoarele ultra wide LG dezactivează UAC (User Account Control). Această caracteristica a Windows-ului are rolul de a cere aprobarea utilizatorului pentru orice instalare de software sau oricare altă modificare importantă. În acest context, orice user are privilegiile unui administrator, realizând schimbări în sistem după bunul plac. Dacă în cazul unui calculator personal problema nu este atât de gravă, în mediul corporate, utilizatorii nu ar trebui să aibă parte de astfel de privilegii pe computerele de lucru. Dacă malware-ul reuşeşte să pătrundă nu doar un singur sistem este afectat ci întreaga reţea.

Compania a făcut comentarii pe baza articolului din Developer’s Couch însă nu a luat atitudine, pe piaţă încă nu există o versiune a monitoarelor ultra wide ce nu pun în pericol securitatea computerelor pe care este instalat. Recunoaşterea vinovăţiei şi părerile de rău nu aduc modificări esenţiale software-ului.

Aici găsiţi un video în care este explicat modul în care programul LG Split Screen dezactivează UAC.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.