Dronele „paznic” programate să te apere de hoţi

0
541

Lumea în care trăim nu este tocmai sigură, motiv pentru care o echipă de dezvoltatori au pus bazele unui sistem de pe urma căruia oamenii să traiscă în siguranţă. De cele mai multe ori hoţii sunt principala problemă atunci când plecăm de acasă şi nu beneficiem de niciun sistem de supraveghere sau alarmă. Japonezii au găsit soluţia acestei probleme şi au creat un terminal capabil să îţi ţină locuința în siguranţă.

Oamenii încep să aibă o altă perspectivă despre drone şi despre modul în care i-ar putea ajuta la anumite sarcini, ca de exemplu să fie un bun observator atunci sunt plecați de acasă. Noile modele dezvoltate de japonezi au menirea de ai urmări pe hoţi până când vor fi prinşi de poliţie. Dronele „paznic” sunt încă în perioada de testare pe bancurile celor de la Secom, iar conform informaţiilor primite până la această oră, noile terminale au capabilitatea de a fotografia şi a filma toate persoanele ce intră în spaţiile interzise. Mai mult decât atât, dronele vor identifica plăcuţele de înmatriculare de la maşini, pentru a face un raport complet către poliţie.

Publicată de TouchNews.ro pe Luni, 14 decembrie 2015

Desigur, la momentul de faţă fiind încă un produs în perioada de testare, viteză nu este tocmai suficient de mare, putând să atingă doar 10km/h. Din păcate aceste drone vor fi vândute către autorităţile din Japonia pentru suma de ¥800.000 şi 6.017 euro pentru celelalte ţări. Preţul din punct de vedere a asocierii cu ceea ce pot oferi este irelevant şi aduce un mare minus făcându-le să rămână doar o modă pentru cei bogaţi.

Publicată de TouchNews.ro pe Luni, 14 decembrie 2015

Cu toate acestea au fost dezvoltate câteva drone ceva mai inteligente şi mai rapide. MD4-1000 este un exemplu bun în ceea ce priveşte viteza, putând să atingă 54km/h. Modelul este folosit la momentul de faţă în Germania iar caracteristicile sunt asemănătoare celor folosite de Secom. Cu siguranţă pe străzile din România nu vom vedea prea curând astfel de modele, întrucât bugetul ţării este cu mult prea scăzut pentru a se realiza o asemenea investiţie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.