E posibil ca Qualcomm să creeze procesoare cu 10 nuclee

0
474

Am asistat în ultimii ani la creşteri constante şi semnificative ale calităţii procesoarelor pentru smartphone-uri şi totodată la miniaturizarea lor. Cu toate astea, ele nu sunt pe picior de egalitate cu echivalenţii lor din rândul desktopurilor, dar se spune că timpul le rezolvă pe toate.

2015 va fi probabil anul în care se vor stabili noi standarde vizavi de procesoare. S-a aflat deja de noul model de procesoare de la ARM care vor fi lansate în curând, precum şi de planurile chinezilor de la MediaTek de a construi procesoare deca-core.

Compania americană Qualcomm nu se lasă nici ea mai prejos şi oferă publicităţii informaţia cum că lucrează în prezent la crearea unui procesor nou: Snapdragon 818. Se pare că acesta va fi primul procesor cu 10 nuclee de la Qualcomm, unul care va fi capabil de lucruri interesante: SoC-ul va folosi două core-uri CPU de mare putere, două core-uri CPU de putere medie şi patru core-uri CPU de putere redusă. Core-urile de mare putere sunt bazate pe Cortex-A72, cu o viteză de 2GHz. Core-urile de putere medie sunt bazate pe un Cortex-A53, având viteze de 1,2 şi 1,6 GHz. Încă nu se cunosc informaţii privind core-urile de putere mică, însă potrivit companiei americane acestea vor fi asemănătoare procesoarelor de desktopuri din punct de vedere al capacităţilor deţinute.

Procesorul Snapdragon 818 va oferi suport pentru LTE Cat.10 şi pentru memorii LPDDR4, va utiliza acceleratorul grafic Adreno 532 şi va fi produs pe tehnologie de 20 nm.

Compania Qualcomm a fost fondată în anul 1985 şi îşi are sediul în oraşul San Diego din statul american California, având totodată 157 de alte locaţii în afara SUA.

 

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.