Bariera comunicării cu persoane ce nu îți înțeleg limba este înlăturată de Skype Translator

0
633

Microsoft a eliminat necesitatea înscrierii pentru accesul programului Skype Translator Preview, permițând oricărui utilizator al sistemelor de operare Windows 8.1 sau Windows 10 Technical Preview să descarce aplicația.

In timp ce versiunile anterioare ale aplicației, ultima incluzând suportul pentru limba italiană și chineză, erau limitate la un mic grup de testeri, Microsoft a decis ca oricine să poată utiliza puternicul Skype Translator pentru a traduce în timp real limba engleză, spaniolă, italiană și mandarină pentru conversațiile vorbite și alte 50 de limbi pentru conversații IM (instant messaging).

Ambele metode de traducere sunt furnizate în timp real, metoda IM fiind livrată după tastarea în limba proprie a expeditorului și primirea în limba destinatarului, imediat după ce expeditorul a dat click pe butonul ”trimite”.

Inițial, echipa Microsoft ce a dezvoltat Skype Translator a permis utilizatorilor încă din decembrie anul trecut să testeze soft-ul, făcând progrese prin rafinarea traducerii originale și oferind constant suporturi pentru noi limbi internaționale.

Ingredientul esențial în eficiența progresului traducerilor a constat tocmai în inteligenta manevră de testare a versiunii beta a aplicației de către un număr tot mai mare de utilizatori, aceștia contribuind la creșterea considerabilă  atât cantitativ cât și calitativ a traducerilor aplicației Skype Translator.

Recunoaștem aceeași strategie nedisimulată a Microsoft de atragere a unui număr cât mai mare de persoane care să folosească Skype Translator, ca și în cazul atragerii a cât mai mulți utilizatori ai noului sistem de operare Windows 10.

Privit cu neîncredere la început, considerat un proiect SF, iată că acum Skype Translator e disponibil oricui, un exemplu clar al utilității sale fiind prezentat de Microsoft în cazul organizației non-profit Pro Mujer care folosește aplicația pentru a ajuta la furnizarea de servicii femeilor din America Latină.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.