S-a creat un metal foarte dur care pluteşte pe apă

0
750

Nikhil Gupta, un cercetător de la Universitatea Politehnică din NYU, este inventatorul unui nou tip de metal foarte dur şi foarte uşor, care poate pluti pe apă.

Noul tip de metal este defapt un aliaj de magneziu cu aspect de spumă, fiind un material compus ce constă într-o matrice de metal umplută cu particule găunoase cunoscute drept „microbaloane”.

Armata americană şi-a manifestat deja interesul pentru invenţia lui Gupta, oferind finanţare cercetării sale de a crea o punte pentru o navă maritimă din noul tip de metal inventat.

Nikhil Gupta se declară optimist în vederea posibilităţii construirii unei întregi nave maritime sau a unui autovehicul din metalul nou inventat, fiind posibilă îmbunătăţirea eficienţei combustibilului fără a se sacrifica forţa.

Metalul inventat de Gupta este cu 44% mai dur decât un produs similar din aluminiu şi este capabil să reziste la o presiune de 11340 de kg pe 1 inci pătrat. Ca densitate, este de 1g pe cm3. Cât despre preţul său, inventatorul spune că va fi „ieftin”, ţinând cont că ale sale componente sunt deja folosite des în scopuri industriale.

Gupta este de părere că vom putea să îi vedem noua invenţie utilizată înainte de sfârşitul anului 2018, iar că cel mai probabil se va utiliza în scopuri militare.

E sigur că un astfel de metal va capta cu uşurinţă atenţia producătorilor care creează aparate menite să economisească combustibil, precum maşini sau avioane.

Nikhil Gupta este un indian în vârstă de 31 de ani, de profesie medic specialist în pediatrie şi totodată un antreprenor, membru activ şi senior în cadrul partidului Nav Bharat Democratic din statul indian Uttar Pradesh.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.