„Ecoisme” va monitoriza consumul de energie

0
664

Reducerea consumului de energie, într-o lume unde resursele energetice sunt pe terminate în perioada următorilor ani, este o preocupare tot mai mare, a multor companii de pe întreg mapamondul. Aceste companii, doresc a inventa şi produce
dispozitive performante care să ne monitorizeze consumul tuturor aparatelor din casă şi datorită lor, să găsim un ajutor în economisirea energiei electrice ce îşi majorează preţul cel puţin odata pe an.

Ecoisme este un proiect al celor de la Indiegogo, care ne promite că, prin folosirea dispozitivului produs de ei, vom avea la îndemăna monitorizarea oricărui aparat ce consumă energie electrică (televizor, computer, telefon, uscător de păr, etc.) şi vom putea să ne dăm seama dacă, aceste aparate sunt pornite pentru că ne trebuie în acel moment sau le-am uitat noi in funcţiune şi consumăm degeaba energie electrică.

Proiectul celor de la Indiegogo, a fost analizat de mai multe firme specializate în acest domeniu şi au transmis celor interesaţi de viitorul dispozitiv că, acesta nu ar fi tocmai aşa cum se spune în campaniile publicitare. Proiectul „Ecoisme” a iscat un val de critici acide din partea multora şi se aştepta ca producătorul şa ia atitudine şi să explice modul de funcţionare al dispozitivului, dar spre surprinderea multora, compania producătoare nu a dorit să vină cu nicio explicaţie în acest sens.

Ce se ştie concret despre acest dispozitiv este faptul că, acesta se poate conecta la orice întrerupător din casă şi prin analiza spectrului de putere al energiei consumate, reuşeşte în scurt timp să recunoască semnătura fiecărui aparat care este conectat la priză. Noua tehnologie are la bază o invenţie a celor de la MIT din 1980 care putea recunoaşte un consumator datorită extragerii consumului din reţea, mai bine spus, dacă un uscător de păr este folosit timp de 10 minute şi consumă 2,5 kw, la următoarea utilizare după 10 minute de la începerea folosirii lui, vei fi anunţat că dispozitivul trebuie scos din priză deoarece funcţionează nefiind utilizat de nimeni.

La fel se poate întâmpla şi dacă uităm frigiderul deschis, dispozitivul ne va atenţiona de acest lucru. Responsabilitatea credibilităţii acestui dispozitiv este acum în mâna celor care l-au inventat şi construit şi toţi cei interesaţi de achiziţionarea lui aşteaptă comunicatul producătorului, deoarece încă există multe semne de întrebare în privinţa dispozitivului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.