Gorilla Glass acum cu protecție împotriva germenilor

0
738

Acest tip de ecran special, prezentat nu de mult de Corning, tocmai a început să își facă prezența în rândul bancomatelor. Compania speră să îl implementeze cât de curând în rândul telefoanelor mobile și tabletelor.

În ziua de azi suntem înconjurați de ecrane tactile. Indiferent că le întâlnim în avioane, la bancomat sau în viața de zi cu zi atunci când accesăm telefonul personal. Sunt utile și sunt peste tot, însă cu cât le folosim mai des cu atât suntem mai expuși riscului de a intra în contact cu germeni periculoși.

Compania Corning, celebra pentru crearea Gorilla Glass, folosit atât de Apple cât și de Samsung pentru telefoanele lor de ultimă generație, speră să ne facă device-urile mai puțin ”murdare” cu ajutorul unui display Gorilla antimicrobian. Noul produs a fost anunțat anul trecut și a început deja să apară în locuri publice, fiind implementat în unele bancomate.

Corning încearcă prin acest produs să își facă ecranele cât mai eficiente din toate punctele de vedere, pe lângă rezistența la lovituri și zgârieturi sau display-ul cu protecție antireflexiva. Scopul lor este de a convinge lumea de importanța unui ecran care poate să respingă microbii. Dacă vor reușii să facă acest lucru, acest tip de sticlă va avea un potențial imens putând fi folosită în spitale, depozite de alimente sau chiar în mijloacele de transport comun.

Cei de la Corning și-au exprimat deschis dorința de a vedea acest produs cât mai popular însă tot odată ei s-au ferit să facă orice afirmație cu privire la beneficiile asupra sănătății pe care le-ar putea avea.

Ecranul încorporează argint ionic pentru a respinge germenii și pentru a prevenii dezvoltarea diferitelor tipuri de bacterii și ciuperci. Argintul obișnuia să fie cel mai des utilizat antibiotic înainte de inventarea penicilinei. În prezent este utilizat mai rar în acest scop însă se folosește ca metodă de ambalare a fructelor și alimentelor dat fiind faptul că omoară toți patogenii. De asemenea se mai găsește în pasta de dinți și unele produse cosmetice.

Compania a cheltuit milioane de dolari pentru cercetare și găsirea unei modalități de a încorpora argint în ecran fără să îi afecteze nivelul de durabilitate. De asemenea ei au afirmat că proprietățile antibacteriene ale ecranului sunt de foarte lungă durată.

Cu toate acestea cei de la Corning sunt precauți în declarații și recunosc că, deși au făcut pași importanți, încă sunt la început de drum când vine vorba de această tehnologie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.