Ericsson Connected Vehicle Cloud premiat internațional

0
746

Ericsson Connected Vehicle Cloud este o platformă alcătuită din mai multe mașini interconectate. Spre deosebire (sau nu) de alte platforme sau aplicații, acestă nouă tehnologie te ține la curent cu celelalte vehicule, cu dealerii auto, autorități de trafic din apropiere, operatori mobili, și conținut media.

În principiu, platforma promite o experiență nouă la volan, o siguranță mai bună, și totodată deschide noi oportunități de business.

Automobilele ce folosesc această platformă au acces în timp real la informații de la toate dispozitivele și de la toți pasagerii conectați. Totodată, în momentul în care sistemul detectează defecțiuni ale mașinii, te va îndruma către cea mai apropiată unitate de service din zonă.

Nu știu dacă producătorii ar fi trebuit să menționeze acest lucru, însă ei susțin că noul sistem aduce „cele mai bune oferte de asigurări” direct în sistemul mașinii. Un mod subtil de a spune că nici aici nu veți scăpa de spam.

Bineînțeles că ideea va urma să fie îmbunătățită, iar posibilitățile se vor extinde pe măsură ce platforma va crește. Dacă va reuși să convingă pasagerii, și dacă va ajunge la un număr convingător de autoturisme, e posibil să creeze un impact puternic și să ajute la dezvoltarea mai rapidă a tehnologiei în acest domeniu.

Această nouă idee a fost premiată de către Groupe Speciale Mobile Association (GSMA), care le-a acordat premiul internațional „Global Mobile Award 2015”, fiind câștigătoarea la categoria de inovație din domeniul auto.

Momentan acest sistem este implantat în peste câteva sute de mii de autoturisme Volvo din China, Europa și America. Nu știm dacă platforma este disponibilă în momentul de față și în România, însă cred că vom afla cât de curând.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.