Exynos 8890 va putea reprezenta vârful de gamă pentru procesoarele mobile

0
480

Încă de la primele afirmaţii cu privire la lansarea procesorului Exynos 8890 produs de către Samsung, se zvonea că acesta va reprezenta cu adevărat vârful de gamă pentru procesoarele performante. Aşadar, după mai bine de câteva luni de când cei de la Samsung au făcut anunţul cu privire la lansarea acestui model, a urmat şi testul benchmark din Antutu, unde se pare că a strălucit din mai multe puncte de vedere.

Samsung cu siguranţă a fost şi va rămâne în continuare una dintre cele mai importante şi mai specializate companii în producţia de procesoare, dovadă fiind şi ultimul model din seria Exynos. Noul procesor dispune de opt nuclee, patru dintre ele fiind bazate pe arhitectura de 64 de biţi ARMv8 iar celelalte sunt modele Cortex A-53, împreună oferind o performanţă cu 30% mai bună faţă de modelul precedent, Exynos 7420. De asemenea, performanţa nu implică o problemă din punct de vedere a consumului de energie electrică, acum beneficiind de o îmbunătăţire de aproximativ 10%.

Publicată de TouchNews.ro pe Luni, 30 noiembrie 2015

Exynos 8890 dispune şi de un modem special, capabil să ofere o putere de descărcare de până la 600Mbps şi 150Mbps upload, desigur alături de nucleul grafic ARM Mali-T880. Conform informaţiilor oferite de către dezvoltatorii de la Phonearena, noul procesor a atins un scor impresionant în Antutu Benchmark, mai exact scorul de 103.000. Exynos 8890 a reuşit cu brio să treacă peste modelul Kirin 950, dezvoltat de către chinezii de la Huawei, urmând ca pe viitor să fie prezent pe viitorul terminal a celor de la Samsung, mai exact Galaxy S7. Precum şi modelul Exynos 7420, noul procesor a fost conceput pe baza tehnologiei pe 14 nanometri, ceea ce înseamnă că performanţa sa reuşeşte să atingă standarde cu mult peste medie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.