Ce reprezintă reţeaua Li-Fi și ce beneficii ne poate aduce?

0
609

În principal reţeaua de tip Li-Fi poate fi confundată cu uşurinţă din cauza numelui care se aseamănă foarte mult cu Wi-Fi. Li-Fi funcţionează pe un sistem similar celui de la Wi-Fi însă cu ceva diferenţe ce aduc în plus un beneficiu major. În mare parte reţeaua execută aceleaşi comenzi precum cele cu care ne-am obişnuit până acum pe Wireless, având rolul să permită transferul de date între dispozitive şi internet.

Li-Fi în comparaţie cu Wi-Fi, foloseşte un alt sistem pentru a face posibil transferul de date, mai exact reţeaua se bazează pe o sursă de lumină pentru a realiza lansarea şi primirea de informaţii. Desigur întregul ansamblu nu este capabil să transfere informaţii cu viteza luminii însă este cu mult mai rapid faţă de orice altă reţea de tip Wireless. Ambele reţele se folosesc de un câmp electromagnetic pentu transmiterea datelor, însă diferenţa dintre Li-Fi şi Wi-Fi este că Li-Fi se bazează pe lumină iar Wi-Fi pe undele radio.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2015

Pentru a înţelege mai exact şi mai uşor modul de funcţionare a noului sistem Li-Fi, vom începe să apelăm la codul binar format din două numere, mai exact 1 şi 0. În primul rând imaginează-ţi becul aprins sub formă de 1 iar cel stins sub formă de 0. Acum, ceea ce mai trebuie să ştii este că transferul de la 0 la 1 (aprinderea becului) se realizează într-un interval de nanosecunde, timp mult prea mic pentru a fi perceput de om, tocmai de aceea și transferul de date va fi cu mult mai rapid.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2015

De asemenea nu orice tip de bec va putea fi folosit pentru realizarea acestei conexiuni, în mare parte becurile cu led vor fi singurele ce vor permite transferul de informaţii. Întrucât reţeaua de tip Li-Fi nu permite decât utilizarea becurilor cu led, constituie şi un mare avantaj şi anume consumul redus de curent.

Publicată de TouchNews.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2015

Profesorul Harald Hass a făcut o demonstraţie pe baza noului sistem, astfel încât toată lumea să înţeleagă modul de funcţionare şi cât de utilă va fi această tehnologie în viaţa oamenilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.