PM522 Washbear, primul pistol semiautomat printat cu ajutorul tehnologiei 3D

0
540

Tehnologia 3D are un viitor foarte promiţător, până acum venind cu lucruri din ce în ce mai inovatoare şi foarte greu de conceput. Un exemplu foarte concludent vine din partea unui american care a reuşit să creeze pentru prima dată în lume un pistol semiautomat doar prin intermediul imprimantelor 3D. Este posibil ca din acest moment printarea la nivel 3D să se ducă către o arie nu tocmai legală, mai exact să fie interzisă întrucât s-a dovedit în sfârşit că poate fi folosită şi la crearea armelor periculoase.

Pistolul creat de american este capabil să tragă gloanţe de calibrul .22, iar în ciuda faptului că armele sunt ilegale, acesta s-a încăpăţânat să ducă întregul proiect până la capăt. De asemenea, dezvoltatorul a avut grijă ca pistolul să fie personalizat şi diferit faţă de cele existente acum, marcându-şi totodată şi numele pe carcasa acestuia.

Publicată de TouchNews.ro pe Sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Revolverul poartă denumirea de PM522 Washbear şi este bazat pe tehnologia Liberator, disponibilă de către guvernul SUA pe site-urile oficiale de internet. Desigur că internauții au fost foarte entuziasmaţi că pot în sfârşit să vadă cu adevărat schiţa unui astfel de pistol, motiv pentru care oamenii legii s-au alarmat şi au retras de pe site-urile oficiale planurile de funcţionare. Dar cu toate acestea, e imposibil să opreşti un lucru ce a fost răspândit la peste 100.000 de oameni, motiv pentru care schiţele se mai pot găsi pe forumuri şi pe site-uri de file sharing.

Publicată de TouchNews.ro pe Sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Există totuşi şi o mică diferenţă la modul de funcţionare dintre Liberator şi Washbear, primul fiind single-shot, avand nevoie să fie încărcat de fiecare dată când se lansează un foc, iar cel de-al doilea are integrată şi tehnologia semiautomată, ceea ce îi permite purtătorului să tragă gloanţe la fiecare apăsare a trăgaciului. Întregul proiect a durat trei luni până să fie dus în stadiul de finalizare, iar la concepţia sa s-au folosit componentele speciale pentru printare din plastic ABS, benzi elastice pe post de arc de recul, pinion de tragere din metal şi bare mici din oţel.

https://youtu.be/PCZfIwuS4JM

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.