Samsung a scos pe piaţă prima memorie RAM de 128GB

0
597

Cei de la Samsung vor să ne demonstreze încă o dată cât de mult a însemnat evoluţia tehnologiei şi care sunt principalele elemente ce s-au schimbat în domeniu, motiv pentru care au lansat o placă de memorie RAM cu o capacitate de 128 de GB.

Din punct de vedere istoric este pentru prima dată când se lansează un astfel de modul de memorie RAM, pe piaţă fiind prezente la momentul de faţă doar cele cu capacităţi de până în 8 GB. Noua placă de memorie a celor de la Samsung, arată ca orice alt modul de acest gen disponibil în magazine, însă ceea ce o diferă cu adevărat este performanţa şi capacitatea de calcul ridicată. Memoria RAM dezvoltată de coreeni nu este dedicată utilizatorului de rând, aceasta având un rol foarte important pentru servere şi anume acela de a economisi spaţiu şi a oferi o capacitate cât mai ridicată pe un singur sistem. Fiind totuşi o memorie RAM cu o capacitate de 128 de GB cu siguranţă şi preţul va fi unul pe măsură, motiv pentru care nu foarte multe companii ce oferă servicii de hosting îşi vor permite să facă această investiţie.

Conform dezvoltatorilor de la Samsung, noul modul de memorie RAM se foloseşte de chipuri RAM pe verticală, conectaţi prin intermediul unor electrozi ce au rolul de a traversa anumite goluri, făcând astfel trecerea informaţiilor mult mai rapidă şi diferită faţă de cea clasică. Potrivit informaţiilor oferite către Gizmodo, pe placă sunt integrate 144 de chipuri diferite, aranjate în 36 de secţiuni diferite, fiecare având câte 4GB de memorie RAM. De asemenea, cei ce au lucrat la conceperea acestui modul, sunt de părere că este cu mult mai eficient din punct de vedere energetic şi că nu există la momentul de faţă o altă memorie RAM cu asemenea performanţe.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.