Facebook admite că aplicaţia sa ar solicita prea mult bateria iPhone-ului

0
435

Facebook a confirmat demararea unei investigaţii în urma mai multor plângeri ale utilizatorilor de iPhone care acuză aplicaţia sa iOS ar consuma bateria neobişnuit de mult.

Plângerile au început să se adune în decursul acestei săptămâni, odată cu declaraţia unui antreprenor, Matt Gilligan, explicând într-una din publicaţiile de pe blogul său că aplicaţia iOS Facebook a consumat bateria iPhone-ului său în proporţie de 15% pe o perioadă de 7 zile. Interesant este faptul că Gilligan a avut funcţia de rulare în background a aplicaţiei oprită, şi cu toate acestea, Facebook a rulat în background 4 ore în decursul celor 7 zile.

Un alt utilizator a acuzat aplicaţia iOS Facebook că este responsabilă cu 39% din consumul total al iPhone-ului său, cu o durată de rulare în background a app-ului de peste 8 ore chiar dacă utilizatorul a avut funcţia oprită.

Problema pare aibă la bază un bug ce permite aplicaţiei ruleze şi după închiderea acesteia, chiar dacă setările utilizatorului îi interzic asta. Deocamdată nu se ştie cauza acestui bug, însă avem promisiunea celor de la Facebook vor studia problema.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.