Facebook introduce o nouă facilitate Messengerului: ”caller ID”

1
602

De curând Facebook a adăugat o nouă facilitate pentru Messengerul propriu, aceasta oferind informații suplimentare despre toți utilizatorii care doresc să vă contacteze. Datorită acestei noi caracteristici vom putea afla dacă persoana care vă apelează este un vechi prieten, o cunoștință sau un spammer, cu care nu are rost să ne pierdem timpul.

Potrivit descrierii vicepreședintelui departamentului de mesagerie al Facebook, David Marcus, această facilitate se numește ”caller ID” pentru mesaje.

2

In momentul în care sunteți apelat de o persoană cu care n-ați mai discutat până atunci, platforma va arăta o fotografie mare a expeditorului precum și detalii publice despre acesta, cum ar fi adresa sau locul de muncă. Detaliile vor fi dezvăluite indiferent dacă persoana care vă apelează face parte sau nu din lista de prieteni.

Mulți se vor întreba de ce mai avem nevoie de detalii despre o persoană care este deja în lista noastră de prieteni? Ei bine, conform unui studiu efectuat anul trecut de Pew Research, media numărului de prieteni a unui utilizator adult de pe Facebook este nici mai mult, nici mai puțin decât 338 de prieteni.

Dacă stăm puțin și ne gândim mai bine, trebuie să recunoaștem că e aproape imposibil să cunoști 338 de persoane pe care să poți spune că toți sunt prietenii tăi.

Cea mai mare parte a prietenilor de pe listă sunt făcuți exclusiv în spațiul virtual datorită unor situații conjuncturale sau a unor hobby-uri comune, întâlniri online în grupuri frecventate de amândoi ori păreri și comentarii comune referitoare la anumite postări.

De menționat este faptul că noul ”caller ID” nu poate ocoli controalele de confidențialitate, ceea ce presupune că dacă persoana care vă apelează și-a setat opțiunile din rubrica de confidențialitate astfel încât nu e de acord să își dezvăluie public datele personele, atunci nu veți primi nici un fel de date suplimentare prin Messenger.

La ora actuală ”caller ID” funcționează atât pe Android cât și pe iOS, rulând deocamdată numai pentru utilizatorii din Statele Unite, Marea Britanie, Franța și India.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.