Ford S-Max, mașina care te ferește de amenzi rutiere

0
656

Ford lansează o mașină capabilă să citească semnele de circulație care indică limita de viteză și să încetinească singură atunci când e cazul. Pentru început modelul va fi pus la vânzare doar în Europa.

Sistemul, denumit și „€˜Intelligent Speed Limiter”€™ este disponibil doar pentru modelele S-Max de la Ford. Șoferii posesori ai mașinii au posibilitatea să lase sistemul să își facă treaba sau să îl oprească complet. De asemenea mai există o opțiune prin care se poate seta viteza maximă la care mașina încetinește cu până la 8 km pe oră  mai mult decât viteza limită indicată pe semnele de circulație.

Sistemul combină două tehnologii folosite deja de cei de la Ford dar și de alte companii: o cameră cu recunoaștere automată a semnelor și o variație Cruise Control. În cazul în care S-Max depășește viteza legală, acesta limitează cantitatea de combustibil distribuit motorului pentru a reduce treptat viteza în loc să frâneze brusc.

În momentul în care mașina începe să încetinească se activează o alertă sonoră pentru al avertiza pe șofer să ridice piciorul de pe pedala de accelerație. În cazul în care pedala este apăsată din nou, sistemul va anula încetinirea permițând șoferului să evite o eventuală coliziune.

Deși în teorie această funcție pare a fi o idee bună, este foarte probabil ca unii șoferi posesori ai mașinii să devină frustrați văzându-se nevoiți să conducă tot timpul la viteze mai mici decât restul traficului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.