Noua invenție Apple, o cameră digitală cu trei senzori care va face poze mult mai clare

0
690

Apple a creat o nouă cameră foto folosind o tehnologie inedită. Această tehnologie folosește o prismă care împarte lumina în 3 culori, fiecare dintre ele fiind capturate de un senzor diferit.

Această tehnologie va îmbunătății rezoluția imaginii deoarece nu necesită procesarea canalelor de culoare. În alte cuvinte, nu va fi necesară separarea culorilor pixel cu pixel. Această metodă este utilă în special în cazul filmărilor video.

Există totuși și câteva aspecte negative ale tehnologiei. În primul rând, telefoanele care vor beneficia de acest tip de cameră vor fi mult mai scumpe.

În al doilea rând, va ocupa mai mult spațiu în interiorul carcasei iPhone-ului, un aspect pe care Apple încearcă de regulă să îl evite creând device-uri din ce în ce mai subțiri. Cu toate acestea, faptul că produce culori mai vii și are o performanță mai bună pe întuneric sau în medii cu lumină slabă compensează din plin pentru cele două aspecte negative.

Camerele integrate în smartphone-urile obișnuite au un singur senzor cu un filtru împărțit în trei culori: roșu, galben și albastru. Imaginea este capturată de senzorii de lumină iar apoi este formată cu ajutorul fragmentelor colorate din filtru. Prin acest proces pozele pot apărea de multe ori neclare.

Conceptul tehnologiei nu este unul complet nou, ba chiar mai mult, se găsește deja în unele camere video profesionale însă acum este prima dată când se poate vorbi despre implementarea lui pentru smartphone-uri.

Nu se știe încă dacă Apple intenționează să includă tehnologia în următoarea serie de telefoane pe care le va lansa, însă este cunoscut faptul că iPhone-ul dispune de una dintre cele mai performante camere de pe piața smartphone în ciuda numărului relativ mic de megapixeli pe care îl are în comparație cu alte telefoane. Bineînțeles, numărul de megapixeli nu este atât de important pentru realizarea unei poze de calitate.

iPhone 6 Plus dispune de cea mai bună cameră iPhone creată vreodată, aceasta beneficiind de stabilizator optic de imagine care ajută la realizarea unor poze mai clare și reduce tremuratul în filmările video.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.