Forţele Navale Americane nu renunță la Windows XP

0
865

Marina Statelor Unite ale Americii a semnat la începutul lunii iunie un contract cu Microsoft în valoare de aproximativ 31 milioane de dolari pentru a menţine sistemul de operare Windows XP pe calculatoarele din spaţiu şi din cadrul Naval Warfare Systems Command. Potrivit PC World, Marina S.U.S va achita companiei Microsoft până în 2017 o sumă anuală în valoare de 9 milioane de dolari.

În data de 8 aprilie 2013, Microsoft a  încetat să ofere suport pentru Windows XP şi a notificat utilizatorii care continuau să folosească sistemul de operare că dispozitivele lor vor fi vulnerabile la malware şi hack. Marina a fost avertizată în privinţa vulnerabilităţii din cauza lipsei patch-urilor pentru protejarea sistemelor. Fără sprijinul constant oferit de compania Microsoft, această „deteriorare” ar pune calculatoarele în pericol şi ar permite accesul hackerilor.

Dintr-o altă perspectivă, PC-urile slab protejate sunt adesea folosite pentru a lansa atacuri asupra altor dispozitive. Din fericire, datorită contractului, Microsoft va continua să acorde actualizări de securitate Marinei pentru Windows XP, Microsoft Office 2003, Windows Server 2003 şi Exchange 2003.

În anul 2013, Marina a început tranziţia către alt sistem de operare, dar nu a fost un proces rapid. De aceea, în acest moment în cadrul organizaţiei cel puţin 100.000 de calculatoare rulează pe Windows XP. Ei nu sunt singurii care utilizează un sistem învechit, astfel că aproximativ 16.9% din proprietarii de PC-uri navighează pe web cu Windows XP.

Nu este singura organizaţie importantă care foloseşte un „old software”. De exemplu, în statul Michigan, SUA, un computer Commore Amiga vechi de 30 de ani este folosit pentru a controla încălzirea şi aerul condiţionat din 19 şcoli.

Totul se reduce la bani şi resurse, motiv pentru care Tokyo Electric Power Co din Japonia a luat atitudine în decursul lunii mai. Pentru a economisi bani a comandat încetarea rulării sistemului Windows XP  pe aproximativ 48.000 de calculatoare din centrala nucleară de la Fukushima.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.