Gogoro revoluţionează piaţa scuterelor

0
650

În fiecare zi, pe planetă este realizată o invenţie menită să uşureze viaţa tuturor. Industria scuterelor nu face excepţie şi este axată mereu pe aducerea în prim-plan a inovaţiilor din domeniu. Marile aglomerări urbane au nevoie de scutere, deoarece aici deplasarea se face în mare parte, prin folosirea scuterului ca mijloc de transport sau a maşinilor mici. În oraşul Taipei din Taiwan, cu patru ani în urmă, un grup dizident de foşti designeri HTC, au pus bazele unei firme producătoare de scutere. Firma din Taiwan era până de curând una necunoscută, cu toate că aceasta a anunţat încă din 2011 că, vor lucra la un scuter al viitorului. Începutul acestui an, a venit cu anunţul celor de la Gogoro, care prezentau în premieră, mult aşteptatul Smartscooter.

nume brand

Folosind tehnologia cea mai avansată şi sprijinul celor de la Tesla, scuterul este în principiu cel mai tare gadget al acestui moment din domeniul transportului urban. Smartscooter-ul este un vehicul 100% electric şi are un design unic pentru piaţa din întreaga lume. Noutăţile cu care vine acest nou model, sunt unele revoluţionare
şi are o mulţime de caracteristici ce nu se găsesc pe niciun model de astfel de vehicul. Cea mai mare inovaţie este anunţată de către Luke Horace, CEO şi co-fondator al Gogoro, personaj ce a stat la baza tuturor gadget-urilor marca Microsoft Xbox ce au contribuit ulterior la realizarea smartphone-urilor brandului HTC, acesta precizând că, cei de la Gogoro vor crea o reţea proprie de schimbare rapidă a bateriilor care pun în mişcare viitoarele Smartscootere.

baterii

Crearea unităţilor de schimbare a bateriilor vine în primul rând din necesitatea economisirii timpului celui ce utilizează acest tip de scuter, ce se deplasează zilnic în oraşe cu populaţie de câteva milioane de oameni. În principiu despre ce este vorba? – Smartscooter-ul este un vehicul foarte silenţios, nu este un vehicul încet deloc, acesta putând atinge aproximativ 95 de km/h, iar demarajul din primele 4,2 secunde, este atât de puternic încât poate atinge cu uşurinţa viteza de 50 km/h, viteză ce nu o întâlnim la alte modele de pe piaţa din acest moment. Viteza atipică este un punct de plecare redutabil în atragerea tinerilor care niciodată nu se gândeau să-şi achiziţioneze un asemenea mijloc de transport urban.

O altă noutate este aceea că, printr-o conexiune permanentă de tip Bluetooth, scuterul poate fi legat printr-o aplicaţie la telefonul şoferului si datorită acesteia, se pot face configuraţii şi setări la tabloul de bord al vehiculului, permiţând alegerea culorii, alegerea sunetului de claxon dar şi afişarea în timp real al staţiilor de schimbare a bateriilor. Bateriile de la scuter sunt unele foarte scumpe, valoarea acestora trecând cu uşurinţă de 10 mii $, iar datorită acestui scop, ele vor avea un sistem foarte performant anti-furt şi anti-vandalizare.

Se doreşte ca distanţa dintre staţiile de schimbare a bateriilor în oraşele foarte aglomerate să fie de maxim 2 km. Gogoro a anunţat că, autonomia de funcţionare a bateriilor este de aproximativ 100 de km, acest fapt datorându-se firmei Tesla Motors. Gogoro nu a dat publicităţii încă valoarea de achiziţie al acestui inovativ scuter, dar se doreşte atragerea tinerilor care folosesc tehnologia de ultimă oră, ce se cunoaşte, nu este ieftină deloc şi se merge pe ideea că, dependenţa de tehnologie a unor tineri nu va ocoli şi achiziţionarea Smartscooter-ului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.