Mercedes-Benz va comercializa acumulatori pentru locuințe

0
776

Deși la un moment dat se părea că numai compania Tesla a celebrului Elon Musk este interesată de producerea unor acumulatori uriași destinați stocării energiei necesare unei locuințe (Powerwalls), iată că și concernul german Daimler plănuiește să ofere brand-ului Mercedes-Benz pachete de acumulatori începând cu luna septembrie a acestui an.

2

Inițial, aceste pachete de acumulatori vor fi puse în vânzare în Germania (țara de origine) prin compania subsidiară Accumotive care deja a început să primească înregistrările solicitanților.

La fel ca în cazul companiei Tesla, pachetele de acumulatori sunt formate din celule create special pentru alimentarea automobilelor electrice, acestea convertind energia solară din timpul zilei în energie electrică pe care o stochează utilizând-o ulterior la încărcarea mașinii electrice dar și a diverșilor consumatori din locuință.

4

Accumotive spune că se pot combina până la 8 pachete de acumulatori de câte 2,5 kWh fiecare, obținând un maxim de 20 kWh, suficient pentru necesarul unei utilizări casnice. De asemenea, compania oferă opțiuni de stocare mai mari, în configurații personalizate pentru cei care au nevoie de cantități mai mari de energie. In mod similar, cei de la Tesla oferă posibilitatea combinării pachetelor sale de acumulatori ”Powerpacks” putând ajunge la 10 MWh.

Compania Tesla a observat potențialul uriaș al acestei afaceri datorită numărului imens de cereri pentru acumulatorii ”Powerwalls” și consideră că intrarea pe piață a firmei Accumotive va ajuta la amplificarea cererilor, susținând că ”o concurență mică nu rănește pe nimeni”.

3

Nu s-a vehiculat încă nici un preț pentru pachetele de acumulatori ai companiei germane dar se preconizează că acesta va fi în concordanță cu prețul sistemelor de acumulatori comercializate de compania Tesla. Sistemul de acumulatori pentru casă ”Powerwall” costă 3500 de dolari pentru 10 kWh sau 3000 de dolari pentru 7 kWh, fără invertor și instalare. Kit-ul complet incluzând instalarea, mentenanța, invertorul și sistemul de control al ”Powerwall” de 10 kWh costă 5000 de dolari.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.