Google ajută la eradicarea Ebola prin crearea unei tablete rezistente la clor

0
658

Doctorii însărcinați cu ținerea sub control a virusului Ebola în vestul Africii poartă costume speciale de protecție, mănuși și mască, toate astea la temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius. De asemenea ei trebuie să își facă treaba având la dispoziție resurse foarte puține.

Un aspect important dar laborios atunci când vine vorba de tratarea bolii implică notarea informațiilor și datelor medicale pe hârtie. Doctorii care lucrează înăuntrul zonei de carantină notează informațiile pacientului iar apoi se deplasează lângă împrejmuirea zonei pentru a transmite verbal informațiile colegilor săi pentru ca apoi să distrugă hârtiile. Până nu demult aceasta era cea mai sigură metodă de a transmite informații fără a risca extinderea virusului. Acum însă, Google a venit cu o soluție creeând o tabletă rezistentă la dezinfecția cu clor.

Tableta este închisă într-o carcasă de policarbonat, un polimer durabil folosit deseori datorită proprietăților sale care îl fac rezistent la impact sau la temperaturi extreme. Ea poate fi scufundată și ținută în clor fără probleme pentru 10 minute, exact de cât timp e nevoie pentru a elimina orice risc de răspândire a visului după ce este mutată înafară zonei de risc.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până acum Ebola a curmat mai mult de 10,000 de vieți. Deși epidemia și-a pierdut  din intensitate iar în ianuarie s-au efectuat teste cu un vaccin promițător, donațiile nu au fost foarte semnificative iar contribuții precum cea de la Google au un rol important în eradicarea completă a epidemiei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.