Google complotează să desființeze spacebar-ul din keyboard

1
858

Conform unor surse din Statele Unite, cei de la Google ar dori să elimine tasta spacebar, cea mai voluminoasă tastă din componența keyboard-ului. Noua invenție propusă de cei de la Google se referă la o soluție hibrid care integrează spacebar-ul cu trackpad-ul laptop-ului sau cu keyboard-ul tabletei. În consecință, trackpad-ul s-ar putea extinde în spațiul ocupat normal de spacebar iar o mică porțiune din partea superioară a trackpad-ului ar putea înlocui funcționalitatea spacebar-ului.

Zona respectivă ar putea fi marcată corespunzător, delimitând astfel porțiunea spacebar de restul trackpad-ului. Concluzia ar fi că această idee a Google ar putea reduce cu câțiva centimetri dimensiunile laptop-ului, preluând cel mai recent exemplu al noului Apple Macbook, tendința acestui domeniu fiind întotdeauna orientată către dispozitive mai mici, mai ușoare și mai subțiri.

In mod normal accesarea acestei porțiuni superioare a trackpad-ului cu rol de spacebar se poate realiza satisfăcător cu ajutorul degetelor mari pentru spațierea cuvintelor, deși vor exista cu siguranță și mulți cărora noua tehnologie propusă de Google se va dovedi frustrantă.

Se cunoaște faptul că nu toate ideile și tehnologiile propuse de Google sunt bine primite de marea masă a consumatorilor de hardware dar noile Chromebook-uri au început să câștige popularitate, compania căutând fără îndoială noi modalități de consolidare a poziției precare pe care o dețin pe piața laptop-urilor. Așa că noua idee de reducere a keyboard-ului prin eliminarea spacebar-ului va contribui la crearea unor dispozitive Google portabile mult mai compacte, mai atrăgătoare.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.