Microsoft Edge, succesorul browserului Internet Explorer

1
601

În decursul anilor precedenţi, alegerea unui browser se realiza intr-un timp foarte scurt, variantele fiind limitate. În prezent, insă, gestionăm o diversitate de astfel de aplicaţii. Compania Microsoft a anunţat cu ceva timp în urmă înlocuirea motorului de căutarea Internet Explorer, în contextul Windows 10, cu un browser mai performant cunoscut sub numele Project Spartan.

Directorul de marketing al companiei a declarat în cadrul unui eveniment din luna martie, Microsoft Convergence, faptul că brand-ul şi numele motorului de căutare nu au fost definitivate. Acesta a testat posibile denumiri prin intermediul cercetărilor de piaţă deoarece compania dorea să obţină o schimbare radicală, detaşată intitulării „Microsoft”. Aşteptarea a luat sfârşit căci în decursul acestei zile, producătorul sistemului de operare Windows 10, a oferit publicului numele împreună cu mai multe detalii privind aplicaţia nativă.

Cunoscut sub numele de Proiectul Spartan, Microsoft a dezvăluit numele browserului nativ Windows 10, acesta fiind Microsoft Edge. Deşi, în ultimii ani ei au suferit pierderi semnificative pe piaţă datorate problemelor de stabilitate aferente Internet Explorer, se pare că vor reveni cu un concurent ce va ridica ştacheta şi va reprezenta un motiv solid de îngrijorare pentru Google, Chrome şi Mozilla Firefox.

Cel mai mare atu al său este reprezentat de interacţiunea cu asistentul virtual ieşit din Redmond, Cortana. Aveţi posibilitatea de a iniţia căutări, puteţi adăuga notiţe paginilor web şi, de altfel, puteţi recurge la un Reading Mode pentru a străbate cu uşurinţă articolele consistente. Dacă vă pasionează comenzile vocale trebuie să fiţi conştienţi că acest asistent virtual se descurcă foarte bine în limba engleză.

Totuşi, particularităţile noului nativ Windows 10 nu se opresc aici. Microsoft Edge aduce schimbări semnificative  comparativ cu Internet Explorer, mai ales de ordin estetic, fiind un motor de căutare mult mai rapid şi generând rezultate mult mai exacte. De asemenea, aplicaţia preinstalată pe toate sistemele ce rulează Windows 10, va dispune de o interfaţă simplă şi de un nivel ridicat al securităţii.

Cu toate acestea, Internet Explorer nu va lipsi din unele versiuni ale noului sistem de operare, dar Microsoft Edge va fi browserul implicit apelat din taskbar.

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.