Nexpaq – prima carcasă modulară adevărată pentru smartphone

0
750

Comparativ cu proiectul Ara al celor de la Google (după care s-a inspirat), carcasa Nexpaq arată mult mai interesant și va putea fi utilizată de toți posesorii de iPhone6, Samsung Galaxy S6 Edge și Samsung Galaxy S5, modelul dispunând și de o extra-baterie. Inspirat din proiectul Ara al celor de la Google, Nexpaq permite utilizatorilor să adauge telefonului lor noi caracteristici și funcții existente la modele mai noi de smartphone-uri.

Astfel consumatorii nu vor fi obligați să-și actualizeze așa rapid smartphone-ul cu unul nou, având posibilitatea de a beneficia de ultimele actualizări tehnologice cu ajutorul carcasei modulare Nexpaq. Zvonurile spun că aceasta va costa 50 de dolari pe Kickstarter iar primii cumpărători vor putea achiziționa carcasa împreună cu kit-ul principal de patru module care costă 89 de dolari.

Nexpaq se prinde de spatele smartphone-ului și conține o extra-baterie de 1000 mAh ce furnizează energie suplimentară atât telefonului cât și modulelor ce însoțesc carcasa. Un număr de 12 module sunt disponibile la această oră, printre ele incluzându-se extra-bateria, un amplificator de voce, un cititor de carduri SD, o unitate flash de 64 GB, un termometru, un monitor de testare a calității aerului și un analizor al alcoolemiei din respirație.

Carcasa dispune de spații pentru șase module, acestea fiind de culoare alb-negru cu ornamente verzi, roșii sau roz. Aceste module nu sunt specifice unui anumit hardware, ele se pot utiliza atât pe dispozitive cu iOS cât și cu Android. Modulele atașate carcasei Nexpaq sunt controlate utilizând o aplicație ce se actualizează imediat ce detectează un modul nou, acestea fiind schimbate fără a fi nevoie să închidem smartphone-ul.

Kit-ul celor patru module de bază costă 109 dolari dar poate fi achiziționat de primii clienți cu numai 89 dolari, modulele suplimentare costând între 14 și 29 de dolari, versiunile beta fiind scoase la vânzare din luna noiembrie a acestui an, livrările normale începând din ianuarie anul viitor. Echipa din spatele carcasei Nexpaq susține că vor fi dezvoltate în viitor multiple module, funcție de ultimele funcționalități adăugate pe noile modele de smartphone-uri..

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.