Google pedepseşte utilizatorii AdBlock prin reclame Youtube inevitabile

0
438

Extensiile de blocare a reclamelor devin tot mai populare pe internet, iar site-urile care se bazează pe reclame pentru a-și menține existența reacționează în moduri diferite. Unii au adăugat sisteme prin care acceptă donații de la vizitatori, cel mai popular fiind cel oferit de Patreon.com. Alții folosesc o abordare mai directă, rugând utilizatorii să-și dezactiveze AdBlock-ul. Se pare că Google a ales o măsură și mai drastică în ceea ce privește Youbute. Nu numai că au creat o cale de a dezactiva AdBlock-ul, dar îi și pedepsește pe cei care îl folosesc.

Pe Twitter au fost raportate nenumărate cazuri în care utilizatorilor Youtube li s-au redat reclame video chiar și cu Adblock-ul activat. Ba chiar mai rău, se pare că Google a dezactivat și opțiunea „Sari peste”. Asta înseamnă că vei fi forțat să urmărești reclama în întregime, unele dintre ele având o durată de câteva minute bune. Cel mai probabil, butonul va reapărea odată cu dezactivarea extensiei AdBlock.

Tweak-ul a fost creat de Google pentru a permite anunțurilor video să ruleze indiferent de situație și este gândit să afecteze toate extensiile de blocare a reclamelor, nu doar AdBlock. Cu toate acestea, sistemul este limitat. Deocamdată funcționează numai pe Chrome, așa că doar o parte din utilizatori experimentează noile schimbări.

https://www.youtube.com/watch?v=dXa5I741k9o

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.