GTA V pentru PC doboară deja recorduri

1
1174

Jocul GTA V reuşeşte din nou să impresioneze prin stabilirea de recorduri şi cu versiunea pentru PC, după ce un lucru similar s-a întâmplat şi cu versiunile pentru Xbox 360 şi Playstation 3.

De la lansarea sa pe piaţă din septembrie 2013, jocul Grand Theft Auto 5 produs de către cei de la Rockstar Games a devenit rapid unul din cele mai populare jocuri video din toate timpurile, ocupând nu mai puţin de 7 poziţii în Cartea Recordurilor pentru depăşirea anumitor praguri. Odată cu lansarea versiunii pentru PC a jocului, interesul global uriaş pentru acest joc a fost confirmat.

Cei de la GamesIndustry au publicat un raport din care rezultă că GTA V pentru PC a doborât un record deţinut de către Football Manager 2015 privind numărul jucătorilor de pe întreg mapamondul care au jucat simultan jocul. Vechiul record era de 56000 de jucători, acum stabilindu-se la nu mai puţin de 300000, de aproape 6 ori mai mare! În studiu nu s-au luat în calcul jocurile create de Valve, acestea fiind mult mai populare: DotA 2 a reuşit să depăşească pragul de 300000 de jucători, numărul maxim de oameni care l-au jucat simultan fiind de un milion.
Nici „bătrânul” Counter-Strike nu se lasă prea prejos, numărul maxim de jucători conectaţi simultan la acest joc prin Steam fiind de 529000.

Un aspect demn de menţionat mai este acela cum că fanii GTA V deja s-au apucat să facă moduri ale jocului pentru PC, mai ales că Rockstar Games i-a ajutat în acest sens adăugând şi un editor video in-game pentru ca jucătorii să poată modela jocul după bunul lor plac.

Jocul GTA V este unul de tip open world action-adventure, realizat de către Rockstar North şi publicat de Rockstar Games, reprezentând cel de-al 15-lea din seria Grand Theft Auto şi fiind totodată cel ce începe a cincea eră a seriei, lucru sugerat de cifra din titlu. Acţiunea jocului se desfășoară în oraşul fictiv Los Santos (parodie a oraşului Los Angeles) şi în zonele înconjurătoare specifice sudului statului San Andreas (parodie a statului California). O altă versiune a oraşului Los Santos din statul San Andreas a fost realizată în precursorul din 2004, Grand Theft Auto: San Andreas (joc din a treia eră).

 

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.