Google ne spionează

0
593

Te-ai întrebat vreodată de ce Google ne oferă servicii aparent foarte avantajoase şi gratuite, precum motor de căutare foarte puternic, e-mail sau Youtube? Ei bine, asta se întamplă cu un preţ de care puţini sunt conştienţi şi nu ştiu câţi sunt dispuşi să-l plătească benevol, mai exact gigantul Google culege informaţii despre utilizatorii săi pe baza comportamenului lor din spaţiul virtual.

Google procedează astfel pentru a furniza date despre utilizatorii săi catre serviciul de informaţii american Agenţia Naţională de Securitate şi către companii de publicitate online.

Companiile de publicitate online sunt evident interesate de a găsi potenţiali cumpărători a unor anumite servicii, iar acest lucru le poate fi uşurat dacă Google le arată clar de ce fel de servicii poate fi interesat un anumit utilizator.

Dacă vrei să afli ce ştie Google despre tine şi ce încearca să ghicească, trebuie să urmezi următorii paşi:

– accesează adresa www.google.com/settings iar dacă nu eşti deja logat trebuie să te conectezi cu userul şi parola;
– dă click pe Account history şi vei găsi de acum o pagină foarte interesantă cu linkuri dispuse să-ţi arate conţinut în legatură cu istoria căutărilor tale pe internet, istoria locurilor vizitate prin Google Maps sau istoria clipurilor căutate şi văzute pe Youtube.
– click pe Ads – Edit Settings din partea de jos a paginii, sub Related settings şi vei descoperi că Google face estimări privind vârsta ta şi interesele tale.

 

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date de peste 8 miliarde de situri web.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia și Marlboro.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.