HoloLens va fi folosit de către astronauți de pe Stația Spațială Internațională

0
537

Stația Spațială Internațională a fost lansată pe orbită pentru a derula diverse acțiuni necesare explorării modului în care poate exista viața în spațiu și pentru a juca rolul de platformă de observație astronomică a Pământului. Cum planurile mărețe au nevoie de resurse pe măsură, SSI are participanți de seamă, mari agenții spațiale: NASA din SUA, CSA din Canada, RKA din Rusia, JAXA din Japonia și ESA din mai multe țări europene.

Cum realitatea virtuală sau cea augmentată reprezintă cel mai nou și modern mod de a percepe și de a „manipula” mediul înconjurător, proiectul denumit Sidekick ce a luat naștere ca urmare a unui parteneriat realizat între Microsoft și NASA, va furniza dispozitive HoloLens începând cu data de 28 iunie către unii astronauți prezenți pe SSI, pentru ca respectivii să desfășoare diferite experimente în spațiu cu ajutorul lor.

Dacă până în prezent celebra agenție spațială NASA își ajuta astronauții spre îndeplinirea a diverse sarcini prin instrucțiuni trimise prin text sau voce, prin HoloLens aceștia pot fi ghidați mult mai ușor iar experții de la sol vor primi feedback în timp real, prin serviciul Skype, despre ceea ce se vede exact prin dispozitivul creat de Microsoft.

Proiectul Sidekick include și un „Procudure Mode” care le va permite astronauților ce folosesc HoloLens să aibă parte de informație de tipul unei holograme animate ce va apărea deasupra obiectelor, cam la fel cum cred că am văzut cu toții în pelicule SF celebre precum cele din seria Terminator.

Oficialii de la NASA cel puțin sunt foarte încântați de proiect, declarând că acesta va reprezenta o resursă de neprețuit pentru viitoarele misiuni spațiale pe care le vor face astronauții către planeta Marte și mai departe de ea. Au și motive să fie optimiști, ținând cont că tehnologia HoloLens a fost deja supusă la test la bordul avionului Wonder C9 creat chiar de către agenția spațială americană, acolo unde s-au simulat perfect inclusiv condițiile de lipsă a gravitației, iar rezultatele au fost satisfăcătoare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.