iFixit a demontat recent lansatul Apple Watch

0
471

 

Nu suntem străini conceptului introdus cu mult timp în urmă de King Gilette, conform căruia orice întreprinzător poate crea între el și cumpărători un cerc vicios bazat pe dependență. Altfel spus, tot analogic vorbind, în momentul achiziționării unui produs Gillette suntem obligați să cumpărăm ,de la aceeaşi companie, materialele necesare întreținerii sale. Această regulă se aplică și în cazul Apple Watch, orice piesă deteriorată constrânge persoana în cauză să apeleze la serviciile companiei.

Mulțumită celor de la iFixit, această relație de interdependență este vizibilă, în prezent ne aflăm în cunoștință de cauză și nu vom lăsa ceasurile inteligente în mâinile oricărui reparator. Era de așteptat faptul că cei de la iFixit vor dezasambla Apple Watch imediat după apariția sa, concluzia fiind una cât se poate de previzibilă, smartwatch-ul trebuie demontat doar de către producători. În cazul în care aveți strălucita idee de a aduce modificări platformei hardware, riscați să deteriorați componentele în loc să reparați ceasul.

Apple Watch se dezasamblează și se repară cu foarte mult efort, de aceea la scorul de reparabilitate a obținut 5 puncte din 10. Ecranul ceasului inteligent este cea mai scumpă componentă și înlăturarea sa – de către reprezentanții iFixit – a însemnat depășirea unui obstacol uriaș, luând în considerare riscurile asumate. După finalizarea acestei prime operații, este vizibilă bateria de 205 mAh, o piesă ușor de înlocuit care nu implică un efort enorm, dar care ocupă aproximativ jumătate din spațiul intern.

Odată finalizat și acest capitol, nu a durat prea mult până au realizat că restul componentelor sunt lipite cu mare grijă. Așadar, procesorul Apple S1 și motorul Taptic sunt fixate împreună cu toate cipurile necesare operării :  CPU, GPU, RAM, NAND. De neașteptat însă, întreg procesul de demontare a reliefat o abilitate interesantă a senzorului photoplethysmographic destinat monitărizării ritmului cardiac. Teoretic vorbind, cipul poate măsura nivelul de oxigen din sânge, funcție pe care compania Apple nu a menționat-o. Momentan este puțin probabil, dar ne putem aștepta la introducerea acelei abilități printr-un update ulterior de firmware.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.