Îmbunătăţirea semnalului WI-FI

0
770

 

  Secolul XXI este rezervat tehnologiei. Indiferent că suntem la birou, la o cafenea din zonă sau ne relaxăm privind un film pe ecranul PC-ului suntem conectaţi constant la ceea ce numim informaţie.Aceste pachete de cunoştinţe au devenit accesibile tuturor şi acest fapt se datorează internetului.Însă întâlnim de foarte multe ori probleme cu aceste conexiuni la internet şi din nefericire când ne asteptăm mai puţin.

  Evoluţia nu s-a rezumat doar la apariţia acestui concept ci şi la îmbunătăţirea sa. Treptat, înlocuim reţelele de tip electric,Ethernet, cu diferite dispozitive hardware utilizate pentru realizarea de reţele LAN, fără fir dar la viteze echivalente.În termeni comuni şi comerciali utilizăm WI-FI.

   Mai jos vă vom prezenta metode practice de a înlătura aceste neplăceri datorate WI-FI-ului.

Poziţionarea routerului wireless

   Ca prim factor al semnalului slab este poziţionarea routerului într-un loc nefavorabil.Indicat ar fi amplasarea sa în mijlocul locuinţei astfel încât fiecare încăpere să beneficieze de semnal WI-FI. De altfel, înălţimea la care se situează echipamentul hardware este relevant deoarece fixarea sa pe podea are ca rezultat o recepţie slabă a semnalului. Antena trebuie îndreptată în sus acesta fiind poziţia ideală.

Bestwirelessrouterreview_2014_Wirelessrouter

   Să nu uităm de materialele pe care aceste routere wireless sunt amplasate.Semnalul călătoreşte destul de uşor printr-un birou din lemn, dar metalul îl va obstrucţiona cu siguranţă.

Configurarea securității

   Accesul la reţeaua WI-Fi este limitat datorită caracteristicilor de securitate ce restricţionează intrarea şi folosirea persoanelor anonime a semnalului nostru. În momentul utilizării unei parole şansele ca semnalul să fie mai slab sunt mult mai mici.

   Detaliile privind activarea securităţii ruterului wireless variază de la un producător la altul, dar principiile sunt aceleași pentru toți.În primul rând, porniți Wi-Fi Protected Access (WPA), care criptează datele înainte de transmiterea acestuia în rețea și le decriptează  pe chitanță.Atunci se menţioneză o parolă ce trebuie introdusă în orice echipament  pentru a face posibilă conexiunea la reteaua de care dispunem.  Din nefericire, o dată conectati nu va mai trebui reintrodusă parola în echipament deci pot exista persoane ce vor profita de acest bonus. Toate informaţiile privind modificarea setărilor de securitate ale ruterului wireless  se găsesc in  manualul de utilizare.

Canale gratuite  InSSider

    Când vorbim de canale gratuite pentru sporirea semnalului WI-FI, variantele sunt diverse. Programatorii ne-au pus la dispoziţie o varietate de astfel de programe ce se pot descărca gratuit folosind doar un motor de căutare si implicit o conexiune la internet.

    Pe banda de 2,4 GHz există 13 canale disponibile,cele mai uzate fiind canelele  1, 5, 9 și 13. Multe rutere wireless sunt setate pentru a-l selecta  în mod automat, altele ne permit să il specificăm. Un exemplu concret este acela în care canalul 2 se suprapune pe 3 deci creează interferenţe, în concluzie, de preferat ar fi să setăm manual canalul. Putem lua in considerare şi faptul că dispunem de o viteză săracă insă acest lucru se poate schimba modificând pachetul de date . 

inssider_home_full

    InSSider, un utilitar gratuit de la MetaGeek (îl putem descărca de pe metageek.net), ne oferă posibilitatea de a verifica ce canale sunt utilizate la scară largă în zona noastră rezidenţială. Putem schimba canalul router-ului astfel încât să ne situăm într-un loc cu mai puţini utilizatori. Routerele au moduri diferite de a accesa interfaţa, aici intervenind producătorul.  

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.