Imprimantele 3D de mari dimensiuni vor deveni cheia rezolvării problemei celor fără adăpost

0
499

Deşi imprimantele 3D nu au fost lansate de foarte multă vreme, se pare că o echipă de ingineri a pus bazele unui nou proiect ce prevede adaptarea acestor modele de imprimante la adevărate maşinării de construit. Imprimantele 3D nu au avut un succes prea mare din cauza preţurilor ceva mai ridicate, însă cu toate acestea dezvoltatorii nu îşi pierd cumpătul şi merg mai departe cu un nou proiect ce are ca principal scop construirea unor adăposturi pentru cei fără un acoperiş deasupra capului cât şi a unor zone speical amenajate pentru situaţii de urgenţă.

Viitoarea imprimantă 3D are treisprezece metri înălţime şi şase metri în diametru, suficient cât să acopere o rază cât mai mare de construcţie. Chiar dacă are o dimensiune relativ mare, consumul nu este deloc ridicat, ajungând până la maxim 100 de waţi. Designul şi modul în care funcţionează îi permite acesteia să printeze case sau adăposturi cu un cost foarte redus. Pe lângă toate acestea, imprimanta 3D de mari dimensiuni este capabilă să folosească pe langă materialele de bază pamântul sau noroiul gasit la fata locului, întocmai pentru a reduce costul de construcţie.founder-of-wasp-Massimo-Moretti-with-big-delta-house-3D-printer-1024x684

WASP este compania care a iniţiat şi a dezvoltat acest proiect ce susţine că până în anul 2030 să nu mai existe nici-o persoană fără locuinţă. Conform statisticilor, pentru a reuşi să acopere în totalitate problema oamenilor fără un acoperiş deasupra capului, imprimantele 3D vor trebui să construiască în jur de 100.000 de case pe zi. Întreaga inspiraţie pentru dezvoltarea acestui proiect a pornit chiar de la numele companiei, World’s Advanced Saving Project şi promite să devină cel mai avansat sistem de salvare a lumii.

Imprimanta 3D poartă denumirea de Big Delta şi este la momentul de faţă într-un stadiu destul de avansat, iar cel mai probabil aceasta va fi lansată în următorii ani în cadrul unui eveniment din Italia, loc în care îşi desfăşoară întreaga activitate compania.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.